Medimagazin logo

İstanbul iki özel hastane borç nedeniyle kapandı: '19 yıllık hastane'

İstanbul'da iki özel hastane borçları nedeniyle kapandı. Uzun süredir maaşlarını alamayan çalışanlar zor durumda kalırken, tıbbi cihazlara icra yoluyla el konuldu
Kaynak: Sputnik News
İstanbul iki özel hastane borç nedeniyle kapandı: '19 yıllık hastane'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İkitelli ve Sancaktepe'de bulunan iki özel hastane sessiz sedasız kapandı. Borçları nedeniyle kapandığı öğrenilen hastanelerin çalışanları mağdur olduklarını belirterek hukuki yollara başvurdu. Hastanelerin tabelaları duruyor ancak içleri boş.
Sancaktepe Sarıgazi'de bulunan özel bir hastane iddiaya göre çalışanlarının uzun süre maaşlarını ödemedi. Alacaklarını alamayan hastane personelinin birçoğu hukuki yollara başvurdu. Alacaklı firmalar da haciz yoluna gitti. Hastanede bulunan tıbbı cihazlara icra yoluyla el konuldu.

ÇEVREDE BULUNAN MEDİKAL, OPTİK VE ECZANELER DE OLUMSUZ ETKİLENDİ

Hastanenin kapanmasından çevrede bulunan medikal, optik ve eczaneler de olumsuz etkilendi. Bir medikal işletmecisi, "Biz burada yatırımlarımızı hastanenin varoluş şekline göre yaptığımız için durumdan fazlasıyla etkilendik. Yeni bir hastanenin gelmesini temenni ediyoruz" dedi.

Hastanenin çevresinde bulunan bir eczane sahibi ise "Doktorlar da aynı sıkıntıyı yaşadılar, onlar da ayrılmak zorunda kaldılar. İçerde tıbbi cihaz diye bir şey kalmadı. Hepsi hacizlik olduğu için her gün tüm cihazlar adliye çalışanlarıyla birlikte toplatıldı" diye konuştu.
 

19 YILLIK HASTANEYDİ

İkitelli'deki 19 yıldır faaliyet gösteren özel hastanede kapısına kilit vurdu.

Çalışanların verdiği bilgilere göre hastanedeki sıkıntılar 6 ay önce doktorların maaşlarının ödenmemesiyle başladı. Maddi sıkıntı zaman içinde daha da büyüdü. 3 ay önce çalışanlar da maaşlarını alamamaya başladı. Ve hastane hizmete kapandı. Yatan hastalarla, yoğun bakım ünitesinde bulunan hastalar 1-2 gün içerisinde diğer hastanelere nakledildi.

i̇stanbul
özel hastane
mali kriz
Yorum (2)
ömer hayyam
doların 10 tl olmasıyla bu sayı çığ gibi artar... nerede öyle 10- 20 tl ye hasta muayenesi ile ayakta kalmak.... sağlık sektöründe , özellikle hekim emeği asla yıpratılmamalıdır, ki dibine kadar hiçe sayılıyor, sgk hekim emeğini 20-30 tl fiyatlandırırken, MR için 70 tl ödüyor.... hiç bir lab. tetkiki hekimin emeğinden fazla olamaz, hekim emeği minimum 1 muayene minumum 100 dolara sabitlenmelidir, lab - görüntüleme ödemesi ise dramatik olarak düşürülmelidir, hatta sıfırlanabilir, çünkü onlar doğal işletme gideri olduğundan amortismana girmektedir...hekim emeğinin karşılığını alırsa sistem düzelir, yoksa batan bu hastaneler gibi ülkenin birikimi , milli servetler yok olmaktadır, nitelikli iş yani cerrahi ise amele işi olmaktan çıkarılmalidir ve karşılığı verilmelidir, şuan şahsım , angarya halini alan ve hiç bir maddi getirisi olmaması nedeniyle sezeryan dışında vajinal doğuma asla girmiyorum, ... 1 sünnet, 1 tanısal artroskopi, 1 apendektomi vajinal doğumdan ve sezeryandan fazla ödemesi mevcut.... eee benim alnımdada enayi yazmadığı için, önemli bir girişimi tamamen bıraktım,...sonuç, benim gibi düşünen başkaları olduğundan, kurumlar batar...
24
Cevapla
Hasan Akdemir
Nostradamus'un hangi kehanetinde dolar 10 TL olacak diye belirtilmiş bilmiyorum ama dolar 6 TL den 5 TL ye düşmesine rağmen kura endeksli olduğu söylenen tüm zamlar geri alınmadan devam ediyor. Şu dünya ekonomi savaşlarının olduğu dönemde ekonomimiz Nirvanaya ulaştı demiyorum, her şey çok güzel olacak da demiyorum sadece belirteceğim şey : objektif bir bakış açısıyla yorum yapalım.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir