Medimagazin logo

OECD Sağlık Çalışma Grubu Başkanı, Hasan Kuş oldu

<p> Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Genel Direktörü Dr. Hasan Kuş, merkezi Paris&#39;te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) İş ve Sanayi Danışma Komitesi BIAC&#39;ın Sağlık Çalışma Grubu&#39;na Başkan Yardımcısı olarak atandı. Dr. Hasan Kuş, sağlık politikalarına yön verecek Alman, İngiliz ve İtalyan meslektaşlarıyla birlikte görevini devraldı</p>
OECD Sağlık Çalışma Grubu Başkanı, Hasan Kuş oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL -İHA- Anadolu Sağlık Merkezi (ASM) Genel Direktörü Dr. Hasan Kuş, merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) İş ve Sanayi Danışma Komitesi BIAC'ın Sağlık Çalışma Grubu'na Başkan Yardımcısı olarak atandı. Dr. Hasan Kuş, sağlık politikalarına yön verecek Alman, İngiliz ve İtalyan meslektaşlarıyla birlikte görevini devraldı.

BIAC, OECD'ye üye 30 ülkenin önde gelen iş dünyası kuruluşlarını kendi çatısı altında topluyor. Örgüt bünyesinde iş dünyasının temsilciliğini yaparak endüstriye ilişkin OECD politikalarının oluşumuna katkıda bulunuyor. BIAC'ın, 32 daimi kurulu ve farklı alanlarda çalışma grupları bulunuyor.

Sağlık Çalışma Grubu'nun odaklandığı konular arasında; Sürdürülebilir sağlık hizmetleri, sağlık hizmetlerinde yenilikçilik, yaşlanan nüfus ve sağlık hizmetleri, sağlık hizmetleri ve rekabet, sağlık hizmetlerinde teknoloji kullanımı ile koruyucu tıp yer alıyor.

Dr. Hasan Kuş, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1987 yılında mezun oldu. Genel Cerrahi dalında uzmanlık eğitimini tamamladıktan sonra çeşitli kamu hastanelerinde genel cerrah ve yönetici olarak görev aldı.

İngiltere'de, Leeds Üniversitesi'nde hastane yönetimi konusunda master yaptı. Kamu ve özel sektördeki yöneticilik görevlerinin ardından, Tıbbi Direktör Yardımcısı ve Acıbadem Kozyatağı Hastanesi Direktörü olarak 2007-2008 yıllara arasında Acıbadem Sağlık Grubu'nda görev yaptı. Nisan 2007'den bu yana ASM Genel Direktörü ve Anadolu Vakfı İktisadi İşletmeleri İcra Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor.Dr. Kuş sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak görev alıyor.

Sağlıkta Kalite İyileştirme Derneği'nin (SKİD) kurucu başkanlığını yürütüyor. Akredite Hastaneler Derneği Yönetim Kurulu üyesi, TÜSİAD Sağlık İcra Kurulu üyesi, DEİK ve TAİK Sağlık Komisyonu üyesi ve TOBB Sağlık Sektör Meclisi üyesi. Dr. Kuş ayrıca 2007 yılının başından bu yana Joint Commission International (JCI) için hekim tetkikçi olarak görev yapıyor.

oecd
sağlık
çalışma
grubu
başkanı
hasan
kuş
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir