Medimagazin logo

Özel hastaneye yanlış iğne iddiası ile ilgili soruşturma başlatıldı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde özel bir hastanede yanlış iğne yapılması yüzünden yürüyemediğini iddia eden kişinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı
Kaynak: AA
Özel hastaneye yanlış iğne iddiası ile ilgili soruşturma başlatıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Altınoluk Mahallesi'nde yaşayan Celal Özmen (75), gazetecilere yaptığı açıklamada, sol bacağındaki şişlik nedeniyle gittiği özel hastanede iki gün kaldığını söyledi.

Özmen, kendisine bir hemşire tarafından sağ bacağına iğne yapıldığını savunarak, "O saatten sonra sağ ayağım tutmaz oldu. Sonra doktorlara durumumu söyledim, 'Bana ne yaptınız?' dedim. Beni aynı hastanenin ortopedi doktoruna gönderdiler. Ortopedi doktoru, iğneden kaynaklandığını ve ortopedi ile ilgili bir rahatsızlık olmadığını söyledi. Beyin cerrahisi geldi ve '20 günde geçer' dedi. Sonrasında kimse ilgilenmedi." ifadelerini kullandı.

Daha sonra Edremit ve Havran ilçelerindeki devlet hastanelerine, Bursa'da bir sağlık kuruluşuna ve son olarak Balıkesir Üniversitesi hastanesine gittiğini aktaran Özmen, rahatsızlığının 1,5-2 yılda geçeceğini öğrendiğini anlattı.

Özmen, "Eşim zaten ayağa kalkamıyor, ona ben bakıyordum. Şimdi ben de bakıma muhtaç durumdayım. Almanya'dan oğlum ve gelinim geldi bana bakmak için. Onlar olmasa su verecek kimse yok. Savcılığa şikayetçi oldum. Şu an tek isteğim sorumluların cezalarını çekmesi." dedi.

Celal ve Neriman Özmen çiftinin oğulları Şahin Özmen (34) de nisan ayında anne ve babasına bakmak için eşiyle Altınoluk'a geldiklerini belirtti. Şahin Özmen, "Almanya'daki işimden de oldum. Ben de babamın hakkını aramasını istiyorum. Bütün ailemiz bu durumdan etkilendi. Şimdi ben de oturma iznim nedeniyle dönmek zorundayım. Kim bakacak, nasıl olacak bilmiyorum." diye konuştu.

Celal Özmen'in şikayeti üzerine hastane yönetiminin ilgili makamlara savunma yazarak gönderdiği, Sağlık Müdürlüğüne de konunun intikal ettiği ve soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

balıkesir
iğne
Yorum (4)
Hasan Akdemir
İğne DOĞRU da olsa, YANLIŞ da olsa mahkeme sonuca bakar ve yargıtay kararlarını da bildiğinden direk olarak tazminata hükmeder. Sağlık sistemi o hale gelmiş ki ne yapsan baştan suçlusun zaten. Ha önlenemeyecek bir komplikasyon ha mesleki bilgi ve beceri eksikliği , ceza demoklesin kılıcı olarak tepemizde sallanıp duruyor.
13
Cevapla
hastaperest
vatandaş yemiyor, içniyor ölümüne para biriktiriyor, nihayetinde vücut perte çıkıyor, sorunlar ardı ardına gelince hastaneye koşuyor, ....gerçekler hacı murat, idealler porche....hep aynı görünyü....vücuduna iyi bakacaksın, hastalıklar, çürümeler arızalanmalar, ŞİŞMELER olmadan doktora gideceksin, parayı evvelden harcayacaksın, birde almanyada değilde türkiyede özel hastaneye gidilmesi az para verme gayesi gibi.... büyük ihtimal o iğneyi belki kim yapsa böyle olacaktı,...sonra bu minik tıbbi girişimi düşmanlıkla yorumlayıp, cezalandırılsın diyorsan....bir silsile olmalı iğnenin demirini bulan şeklini veren temizleyen paketleyen insanda kullanılabilir olurunu veren hastaneye alımını yapan iğneyi uygulayana, yani zurnanın son deliğine neden insanlar saldırır....
3
Cevapla
mehmet dogrusoz
Enjeksiyonlarda; hekim 1. ilacın dozunu, enjesiyonun ne şekilde verileceğini (İV, İM) enjeksiyonun yerini (gulteal, deltoid bölgenin neresi) , iğne tipini ve iğne boyunu (Hasta kaç yaşında, kaşetik mi, 2 yaşın altında mı ) mutlaka yazılı olarak order edecek. 2. Yatan hastalar için de dahil yazılı onam alınacak. Bu iki şart yerine getirilirse ve buna rağmen istenmeyen sonuc (enjeksiyon nöröpatisi) ortaya çıkarsa bu komplikasyondur. Cezai ve hukuki yaptırımı yoktur. Bunları yapmazsanız Malpraktistir. Cezai ve Mali sonuçları olur.
0
Cevapla
ismail çeçen
saygıdeğer meslektaşlarım, diyaliz yönetmeliği degişti ve diyaliz teknikerlerinin diyaliz merkezlerinde att ve hemşirelerin yerine bakanlık genelgesiyle yerleştirilmeye başlandı.çalışan hemşirelerin hakkı korunurken att ler çalışamaz denildi.temel sorun ise başka.avrupada diyaliz teknikerlerinin görevi sadece diyaliz makinasın ve su sistemi ile alakalı.bizim bakanlık ise bu yönetmeliği aynen almış ancak üste bir madde ilave ederek ,diyaliz teknikerlerine hastaya invazif girişimde bulunma yetkisi vermiş.topu da hemodiyaliz hekiminin sorumluluguna atmış.burada sorun şu diyaliz teknikerlerine hemşirelik egitimi verilmemiş.verilemezde zaten.diyaliz hemşiresi gibi yeterlilikleri yok.hastanın klinik bulgularını yorumlayamıyor ilk müdahaleyi yapamıyor ve cpr gibi ilk yardım girişimlerini bilmiyorlar.ilaçları ise hiç.zaten aldıkları egitim ve meslek tanımına görede bilmemeleri gerekiyor.bunun derhal iptal edilmesi gerekiyor.yoksa hemşirelik hizmetleri de diyaliz hekiminin üzerine kalacak.hasta açısında malpraktislere yol açacak.ucuza çalışacak iş gücü teminine yönelik patronların lobi çalışmasının sonucu dur bu diye düşünüyorum.bu konuyu lütfen gündeminize alırmısınız.teşekkür ediyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir