Medimagazin logo

Kaza yapana bir darbe de özel hastaneden

Trafik kazası geçiren vatandaşa bir de hastane fahiş fatura çıkarıyor. Trafik poliçelerinin tazminatını belli bir limite kadar karşılayan SGK, özel hastanelerin uçuk faturalarını reddediyor. Kalan kısmı vatandaşa fatura çıkıyor.
Kaynak: STAR
Kaza yapana bir darbe de özel hastaneden
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Trafik kazası geçiren vatandaşların hastane ve tedavi giderlerinin tümü zorunlu trafik sigortası kapsamında sigorta şirketleri yerine, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmaya başlandı. Bu durumu suiistimal eden özel hastaneler ise yüksek faturalar ile SGK'yı köşeye sıkıştırınca, fatura vatandaşa kesildi. Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsiline ilişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'in 4. (I) maddesi yeniden düzenlenmesi sonrası sigorta şirketleri, vatandaştan aldıkları tedavi masrafı primlerini SGK'ya ödemeye başladı. SGK'da oluşan kazalar sonucu ortaya çıkacak ölüm veya tedavi masraflarını 'özel olsun olmasın' tüm hastanelerde karşılamayı üstlendi. Ancak düzenleme sonrası mağduriyetler ortaya çıkmaya başladı. Özel hastaneler tedavi masraflarını 2 kat fazla yazınca SGK tedavi giderlerine limit koydu.

Tedavi fiyatlarını uçurdular

Normal şartlarda bir vatandaşın hastanede tedavi masrafının ne olacağını ekspertiz yardımıyla hesaplayan SGK, özel hastanelere ödenecek meblağların listesini çıkardı. Özel hastaneler ise tedavi masraflarını adeta uçurarak aradaki farkı vatandaşa yansıttı. Avukat Cevat Kazma konuyla ilgili açılan bir davayı da örnek gösterdi. 23.06.2013 tarihinde İstanbul Etiler Nispetiye Caddesi'nde yaya geçidinde araba çarpması sonucu vefat eden M.D'nin özel hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ve hastanenin ameliyat, ilaç, malzeme ve tedavi giderleri için kızı müvekkil E.B.D.'ye 100 bin TL fatura çıkardığını belirtti. Konuya ilişkin faturanın ödenmesine dair SGK'ya ihtarname gönderilmesine rağmen konunun çözülmediğini belirten Cevat Kazma, bu şekilde mağdur olan binlerce insan olduğunu söyledi.

kaza
yapana
bir
darbe
de
özel
hastaneden
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir