Medimagazin logo

Özel hastanelerde uzman hekimler, pratisyen kadrosunda çalıştırılabilecek!

2019 yılında alınan kararla özel hastanelerde görev alan belli ana dal ve yan dal uzmanlığı bulunan hekimler pratisyen hekim kadrolarında çalışabiliyordu. Yeni bir karar ile bu uzmanlıklar arasına “Aile Hekimliği” de eklendi. Bu kapsamda özel hastanelerde görev yapan Aile Hekimliği uzmanları pratisyen hekim kadrosunda görev alabilecek.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Özel hastanelerde uzman hekimler, pratisyen kadrosunda çalıştırılabilecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Uzman Hekimlerin Pratisyen Hekim Kadrosunda Çalıştırılma Talepleri” konulu resmi yazı 81 ilin İl Sağlık Müdürlüğüne gönderildi.

Daha önce, 2019 yılında yürürlüğe giren karar ile “Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikoloji, Tıbbi Viroloji, Tıbbi Parazitoloji, Temel İmmünoloji” ana dal ve yan dal uzmanlığı bulunan hekimlerin özel hastane, tıp merkezi ve polikliniklerde pratisyen hekim kadrolarında çalışmalarına izin verilmişti.

Yayınlanan yeni resmi yazı ile bu uzmanlıklar arasına “Aile Hekimliği” de eklendi. 16 Aralık tarihli karar ile birlikte, yukarıda sıralanan uzmanlıklara ek olarak Aile Hekimliği uzmanlarının da özel hastanede yer alan pratisyen hekim kadrolarında çalışmalarına izin verilecek.

Diğer taraftan karar yalnızca, özel hastanelerde çalışan uzman hekimleri kapsıyor.

 

 

aile hekimliği uzmanı
özel hastane
pratisyen hekim
kadro
Yorum (5)
Ahmet AKIN
Tüm uzmanlara o hak verilmeli. Şahsen Göğüs Cerrahi, Kalp damar beyin cerrahi gibi yıllar yıllar önce çok kıymetli şimdi ise dava açılma riski, performans saçmalığı yüzünden 0 döner ile çalışmaktansa sadece acilde nöbet tutup yaşamamıza izin verin. Mesleğimizi yapmak için okadar emek verip sonrada diplomamı yırtmak isteyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Sorumlulara hakkımı helal etmiyorum.
81
Cevapla
ismail yetenek
Tüm branşlara izin vermezler.stratejik personel(türkçesi ihtiyaç)diye bi kavram var zira..
1
Cevapla
doktor mu
çalışan ve emekli hekim maaşına çok çok iyi bir iyileştirme yapılmadan ortaya atılan tüm plan ve projeler fasa-fiso......bu sistemin temel direği hekimlerin büyük bir çoğunluğu ayakta kalma mücadelesi yaparken ,her şey fasa-fiso...!
15
Cevapla
Alican Çoban
6-7 haftadır Meclis'te bekletilen ama süreci tamamlanmış olan Önerge derhâl yürürlüğe konmalıdır. (Cumhurbaşkanı açıklamış, Sağlık Bakanı rakam bile vermiş, Meclis "oybirliğiyle" onaylamış) Neyi bekliyorlar? Emekli hekimleri daha fazla incitmeyin !!!
20
Cevapla
Derya
maalesef geçerliğini yitirmis bı haber .bizzat başvuru yaptim aile hekimi uzmanı olarak,aile hekimleri derneği yapılan itiraz derecesinde durdurulmuş ... bu bilgiyi de sağlık bakanligina gorderdim yine red cevabı alındı.uzman hekim pratisyen olarak çalışamaz cevabı alındı .
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir