Medimagazin logo

Özel hastanelere imar barışı müjdesi: Haftaya cumaya kadar…

Sağlık Politikalarında Birlik ve İstikrar Arayışı 8. Sağlık Zirvesi Sağlık Bakanlığı Mevzuat ve Küçük ve Orta Ölçekli Sağlık İşletmelerinin Geleceği oturumları ile sona erdi. Sağlık Bakanlığı Mevzuat Oturumunda Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcıları katılımcıların sorularını yanıtladı
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Özel hastanelere imar barışı müjdesi: Haftaya cumaya kadar…
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel Hastaneler Platformu tarafından düzenlenen Sağlık Politikalarında Birlik ve İstikrar Arayışı 8. Sağlık Zirvesi 6-7-8 Kasım tarihlerinde katılımcıları ile buluştu. Zirvenin son gününde Sağlık Bakanlığı mevzuatı masaya yatırıldı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sevil Serin yaptığı sunumla, Özel Hastaneler Yönetmeliğini ve Özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimlerin birden fazla yerde çalışma kurallarını düzenleyen Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik’teki değişiklikleri katımcılara hatırlattı.

“Özel hastanelerin basamaklandırma genelgesi üzerinde çalışıyoruz”

Daha sonra Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Muhammed Ertuğrul Eğin; özel hastanelerin çokça dile getirdiği imar başarı ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından net bir görüş beklediklerini dile getirerek “ Sekizincisi yapılan bu sempozyumda bir müjde olarak söyleyelim;bu sorunu en kısa sürede çözeceğiz. Haftaya cumaya kadar haber vermek istiyoruz size. Biz de bu konudan rahatsızız. Bu işi sevk ve idare eden kişiler olarak; bizde oluşturulan randevuların yüzde 80’i bu konu ile ilgili olmaya başladı. Haklısınız, belli bir bedel ödeyip belli evraklar ödediniz; bunun karşılığını görmeye çalışıyorsunuz. İnanın sizden daha çok savunuyoruz yapı kayıt belgesini. Çünkü biz Sağlık Bakanlığıyız sizinle ilgili işlerimizi sağlıkla sınırlı kılmaya çalışıyoruz.”  dedi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Eğin, özel hastanelerin basamaklandırma genelgesi ile ilgili ve hekim sayısı, fiziki mekanı ölçülerinde değişiklik üzerinde de çalıştıklarını belirtti.

“Tıp merkezlerine kadro ya da ünite ilaveleri yeni tip tıp merkezlerine verilecek”

Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile ilgili gelen bir soru üzerine “Sektör maalesef 2008 yılında konulan kuralları 2012’ye kadar uygulayamadı. Biz de çözüm olarak A, B, C tipi basamaklandırmasını getirdik. Yönetmelikte yapılan değişiklikle tıp merkezlerine kadro ya da ünite ilaveleri yeni tip tıp merkezlerine verilecek. A, B, C tıp merkezlerinin yeni tür tıp merkezlerine dönmesi için bir engel yok.“ dedi.

Sözleşmeli çalışan hekimlerin sözleşmenin sonuna kadar çalıştırılması ile ilgili soru üzerine Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sevin “Yönetmelik değişikliği olmasa bile sözleşme hükümleri çerçevesinde biz değerlendirelim. Bu konuda idari bir karar alınabileceğini düşünüyorum” dedi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Eğin Akut Kalp Krizi Hastaya Yaklaşım Genelgesi hazırlandığını bildirdi.

“Adeta yok sayıldığımız bir dönemdeyiz”

Küçük ve Orta Ölçekli Sağlık İşletmelerinin Geleceği Oturumunda konuşan Doruk Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yavuz Namlı, küçük ve orta ölçekli sağlık işletmelerini vakıf üniversitesi ya da afiliye olmayan merkezler olarak tanımladıktan sonra bu hastanelerin diğer hastanelerden daha zor durumda olduğunu belirtti. Özel hastanelerin toplamda her yüz muayeneden 17’sinin yapıldığı yer olduğunu hatırlatan Namlı, A grubu ameliyatlarının yüzde 33’ünün yapıldığı, yoğun bakım hizmetlerinin yüzde 56’sının verildiği özel hastaneler ile ilgili şunları kaydetti:

“Sağlık Uygulama Tebliğindeki belirlenmiş fiyatlar ile yüzde 200 sınırlanması ile ekonomik olarak gün geçtikçe daha da kötüleşen özel hastanelerin geleceği konusunda kaygılarımız var. Özel hastaneler yönetmeliği ve eşlik eden diğer yönetmeliklerle adeta cendereye alındığımızı düşünüyorum. Ülkenin genel olarak ekonomik durumunun son bir buçuk yıldır belirgin bozulduğu ve bu ekonomik olumsuzluklar içerisinde bizim adeta yok sayıldığımız bir dönemdeyiz.”

8. Sağlık Zirvesi Özel Hastaneler Platformu Başkanı Dr. Mehmet Altuğ’un konuşması ile sona erdi.

 

özel hastane
sağlık uygulama tebliği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir