Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Sağlık uygulama tebliği ile vakaların tedavisi acil hal kapsamına alındı. Özel hastaneler, virüs tedavisi gören hastalardan muayene katılım payı ve ilave ek ücret talep edemeyecek
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) denetmenleri, hastane, eczane ve diğer sağlık kuruluşları ile ilgili incelemelerde usulsüzlükler tespit etti. Denetimler sonucu sağlık hizmetleri alanında SGK’nın 32 milyon lira zarara uğratıldığı belirlenirken, sağlık kuruluşlarına 1 milyar lirayı aşkın para cezası kesildi. Doktorları ve nitelikli personeli asgari ücretle çalıştırdığı belirlenen 470 sağlık kuruluşu tespit edildi.
Danıştay 15. Dairesi, bir devlet hastanesinde operasyon geçiren küçük kızın, bu operasyon nedeniyle gitmek zorunda kaldığı özel hastanede yaptığı harcamaların, idare tarafından ödenmesi gerektiğine karar verdi.
Türkiye’de yılda 400 bin katarakt ameliyatı gerçekleştiriliyor. SGK hasta başına tıp merkezlerine 590 TL ödeme yaparken, katarakt operasyonlarının suiistimal edildiği ve en az yüzde 10’unun gereksiz yere yapıldığı iddia ediliyor
Devletten sağlık hizmeti ücreti almak için eski hastaların kimliklerini kullanan özel hastaneye soruşturma açıldı. Dolandırıcılık, bu yöntem SGK Başkanı Bağlı'nın babasına da uygulanınca tesadüfen ortaya çıktı
Paralel Yapı'nın bir para musluğu daha kesildi. Örgüte para aktardığı tespit edilen 21 hastane SGK kapsamından çıkarıldı. Söz konusu hastanelerin yıllık cirosu 400 milyon lirayı buluyor.
SGK ile sözleşme ve protokol imzalamayan hastane ve özel sağlık hizmet sunucularının, bugünden itibaren MEDULA sistemi üzerinden yeni giriş yapamayacakları bildirildi
İÇİNDE birçok konuda düzenlemeler yer alan torba yasa tasarısında, özel sağlık kurumlarını yakından ilgilendiren bir maddeye de yer verilmesi planlanıyor.
Aralık ayı başından itibaren zorunlu hale getirilen "Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi"ne özel hastanelerden sağlık hizmeti almak isteyen SGK'lı vatandaşlar ve özel hastaneler tam uyum gösterdi.
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), özel hastanelerin sağlık hizmeti karşılığında vatandaştan yüzde 200'e kadar fark alabileceğine ilişkin kararnamenin iptali için Danıştay'a başvurdu.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Uygula Tebliği ile özel hastenelere yüzde 200'e kadar fark alma imkanı getirdiklerini hatırlatarak, diyaliz ve kanser gibi tedaviler için de bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Çelik, "Son zamanlarda özel sağlık kuruluşlarının yüzde 200 fark alma imkanını getirdik. Ortadaki yatırım farklılığından dolayı. Yani bir özel hastane ile kamu hastanesini bir tutmak doğru değil. Diyaliz ve benzeri kanser gibi branşlarda fark alma imkanı olmadığı için bu talep haklı bir taleptir. Biz artışla ilgili bilim kurumlarımızın arasında uzlaşıya hazırız. Diyaloglarımız devam ediyor. Onun için yetkili sivil toplum örgütü bakanlığa gelirse bir kez daha gözden geçirip var olan sorunu çözebiliriz." dedi.
SGK’nın belirlediği fark ücretini az bularak fazla para tahsil eden bazı özel hastaneler, hakkını arayan vatandaşı ‘kara liste’ye kaydediyor ve randevu almasını engelliyor. Özel bir hastane, fazladan ödediği bin lirayı geri alan böbrek hastası Serpil Çanakçı’ya aylardır kontrol için randevu vermiyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelere hasta sınırı getirdi. Özelde çalışan sözleşmeli doktorlar bir günde en fazla 60 hastaya bakabilecek. Acil servisin bu uygulamaların dışında tutulacağı bildirildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), özel hastanelere, fazladan alınan ücret ile ilgili kesilen cezalarla ilgili, "Kademeli cezalandırma kaldırılarak, fazla alınan ilave ücretin 10 (on) katı şeklinde cezai şart getirilmiştir." dedi.
Samsun Sağlık Kenti Derneği Başkanı Hayati Ergür, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) fiyatlarının 7 yıldır bir artış olmadığını belirterek, SUT fiyatlarında bir iyileştirme yapılmasını istedi.
Danıştay’ın kararıyla zor durumda kalan hastaneleri Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) rahatlattı. Özel sağlık kuruluşlarının, Danıştay’ın, işlemler karşılığında ödenecek bedeli belirleyen EK 9 listesini iptal etmesi nedeniyle yaşadığı sıkıntı aşıldı. SGK, özel hastaneleri kalp ve organ nakli gibi ameliyatları yapmama noktasına getiren sorunu çözmek için genelge yayınladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, "Özel Sağlık Kuruluşlarında Çalışma Koşullarının İyileştirilmesine Yönelik Programlı Teftişler" programının tanıtım toplantısı yapıldı.
SGK, Göz, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi, KBB, Kadın Doğum, Üroloji, Radyoloji ve Girişimsel Radyoloji branşına ait malzemelerde '3 hekim şartı' getirdi. Yani kalp pili gereken bir vatandaş rapor alamazsa ameliyatta kullanılan pillerin parasını cebinden ödeyecek
SGK, özel hastanelerin 2013 yılında alabilecekleri ilave ücret tavan oranlarını açıkladı. Yüzde 90 oranında ilave ücret alacak hastane sayısı arttı. Buna göre, 275 hastane yüzde 90, 136 hastane yüzde 75 ilave ücret alacak.
Özel sağlık kuruluşları, SUT fiyatlarının yetersizliğini ve özel hastanelere kesilmesi gündemde olan cezaları gerekçe göstererek, ocak ayından itibaren SGK’lı hasta kabul etmeyebileceklerinin sinyalini verdi
Mapfre Genel Sigorta ve Medical Park Grubu arasında yapılan anlaşma ile tamamlayıcı sağlık sigortası başladı. Buna göre, SGK’lı kişiler, özel sağlık sigortasını çok düşük primlerle yaptırabilecek ve hiçbir fark ödemeden özel hastanelerde tedavi olabilecekler.
Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği (OHSAD) Yönetim Kurulu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne bir yazı yazarak “Avuç İçi Damar İzi Sistemi” hakkındaki endişelerini dile getirdi. OHSAD, SGK’ya gönderdiği yazıda, sistemin bazı aksaklıklara yol açabileceğini belirterek bu konulara açıklık getirilmesini istedi.
Vatandaştan fazla fark ücreti aldıkları için Sayıştay tarafından 300 milyon lira ceza çıkarılan özel sağlık kuruluşları, kararı değiştirmek için çalışıyor.