Medimagazin logo

Özel hastaneler, 300 milyon liralık ceza için Sayıştay’a gidiyor

Vatandaştan fazla fark ücreti aldıkları için Sayıştay tarafından 300 milyon lira ceza çıkarılan özel sağlık kuruluşları, kararı değiştirmek için çalışıyor.
Kaynak: ZAMAN - ÇAĞLAR AVCI
Özel hastaneler, 300 milyon liralık ceza için Sayıştay’a gidiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar ve yöneticileri ile görüşen özel hastaneler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sayıştay Başkanlığı ile de görüşecek. Sağlık kuruluşları, 300 milyon lira cezanın haksız olduğunu anlatırken diğer yandan da incelemelerin 2011 öncesini kapsamasından çekiniyor. Sayıştay önceki yılları da kapsam içine alırsa kesilen ceza bir milyar liraya yaklaşacak. Hastane sahipleri bu cezalarla sektörün tamamen ortadan kalkacağını savunuyor. Diğer yandan SGK, özel hastanelere savunma için verdiği 10 günlük süreyi uzattı.

Sayıştay, geçtiğimiz aylarda özel sağlık kuruluşlarını mercek altına almıştı. Özel sağlık kuruluşlarını inceleyen Sayıştay denetçileri, hastane ödemelerini kredi kartı ile yapan binlerce vatandaştan fazla fark ücreti alındığını tespit etti. Yaklaşık 300 milyon liralık ceza çıkardı. SGK’ya “Gerekeni yapın.” dedi. SGK ise tüm hastanelerden savunma almaya başladı. Bu süreçte hemen hemen tüm hastanelerin cezaya tabi tutulmasından dolayı savunmaların zamanında alınmasında sıkıntı olacağı için SGK bir dizi düzenlemeye gitti.

 

Kurum daha önce savunmalar için sağlık kuruluşları ile arasındaki sözleşmede yer alan  “Cezai şart ve/veya fesih uygulamasını gerektiren bir fiilin tespiti halinde Sağlık Hizmet Sunucusu’ndan (SHS) yazılı savunma istenir. Savunma talep yazısının tebliğ tarihinden itibaren 10 (on) iş günü içinde SHS savunmasını verir.” hükmüne,  “Kurum, gerekli gördüğü hallerde bu süreyi uzatabilir.” ibaresini ilave etti. Böylelikle savunma verme noktasındaki mağduriyetin önüne geçildi.

özel
hastaneler
300
milyon
liralık
ceza
için
sayıştay’a
gidiyor
Yorum (7)
Dr.Cfr (Op.Dr.)
Kamu hastaneleri devletten hiçbir destek almadığında geliri ile gideri arasındaki farkın %100 ile %200 arasında ZARARDA olduğu açıklanmıştı. Bu durum inanılmaz hasta sayıları ve SGK nın ödemelerde hiçbir kesinti yapmamasına rağmendi.Tam teşekküllü bir özel hastanenin ayakta durabilmesi, çalışanlarını memnun edebilmesi, ileriye dönük yatırım yapabilmesi için buğünün şartlarında yeterli hasta sayısı ve %100 ile 200 arasında fark alması gerekmektedir. Yasal olarak mümkün olmayınca yasa dışı olarak almak zorunda kalmaktadırlar.Hastanelerin çoğunun yasal farkları bile alamadığını düşünürsek sistemin sürdürülebilirliği özel sektör açısından imkansızdır.Özel sektörde artan hekim mutsuzluğu, sürekli yeni hastane arayışları bu durumun bir göstergesi olan maaşların düşürülmesi veya zamanında ödenememesidir.Malesef hekimlerin eli-kolu bağlanmıştır. Birşekilde sağlıkta dönüşüm proğramının yürütülebilmesi için özel sektör yatırımcıları bakanlıklar ile anlaşacaktır. Bu iki tarafında çıkarı içindir. Sonuçta olan biz sağlık çalışanlarına ve hastalara olacaktır.
0
Cevapla
dr.sinan
SUT fiyatları artmadığı sürece sağ taraftaki ilanlar sayfasında daha çook hastanenin satış ve batış ilanını görürüz.
0
Cevapla
nihat uluer
doktor kafası ile hastane yönetilmez.kanun açık ceza açık alınan farklar kredi kartı postlarıyla isbatlı.arkadaşlarımızı uyardımızda bir şey olmaz her yerde alıyorlar demişler hatta ali tezelin köşesinde alıyoruz alacagız da demişlerdi.kardeşim 1tane avukat istihdam edin kanunu genelgeyi size izah etsin yaptıgınız işlerin hukuki sorumlulukları var her şey kayıtlı medullada kayıtlı pos cihazında kayıtlı işinizi dikkatli kanuna uygun yapın.sayıştay kararını millet meclisi bile bozamaz.türkiyedeki tüm harcamaların denetimi sayıştayca yapılır.fark miktarını kanunla belirlemişler yapılacak bir şey yok.bundan sonrası için profosyonel yöneticiler çalıştırın avukatlık hizmeti satın alın zerre miktar kanunu çignemeyin.sadece sgk ile ayakta kalamazsınız muhakkak yurtdışından hasta getirin saglık turizmine yönelin.hastanelerimiz mükemmel doktorlarımız iyi ciddi fiyat avantajımız var saglık turizmi kaçınılmaz.
0
Cevapla
SGK ınn özellerde olan tüm anlaşmaları fesh edilmelidir. O para ile dev devlet hastaneleri kurulmalıdır. Mantar gibi artan çoğalan özel hastanelere tırpan vurma zamanlı gelmiştir.
0
Cevapla
Muhammed Yahyalı
Koroner stent taktırıp,aynı gün çıkmak için alınan eş-dost işi fark ücretleri rayici : 1-Kasık yerine koldan anjiografi ücreti-250 tl 2-İlaçlısını taktık da ondan ücreti-1500 tl 3-Özel oda farkı- 250 tl
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir