Medimagazin logo

İlaç firmaları yüzde 18, tıbbi cihaz firmaları ise yüzde 25 feragat ederse alacakları ödenecek!

Üniversite hastanelerinin ilaç ve tıbbi cihaz firmalarına olan borçları, yüzde 25 feragat ederlerse ödenecek
İlaç firmaları yüzde 18, tıbbi cihaz firmaları ise yüzde 25 feragat ederse alacakları ödenecek!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN-Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Tüm Valilik ve üniversite rektörlüklerine gönderdiği yazıda ilaç firmalarının alacaklarından yüzde 18, tıbbi cihaz firmalarının ise yüzde 25 oranında indirim uyguladığında ödenmesini istedi.

hazine ve maliye bakanligi
ilac firmalari
tibbi cihaz firmalari
borc odeme
feragat
Yorum (6)
Mal Fazlası
İlaç firmaları feragat edebilir bence nasıl ki eczanelere mal fazlası veriyorlarsa mf fazlası verdik gibi düşünebilirler.Dün istediğim ilacı 10 eczane gezdim bulamadım nedense hepsinde fexofen yerine fexadyne var sebebi ne sizce? Mal fazlası yasaklanmalı böylece ilaç fiyatları düşer elde edilen tasarrufla garibanın ödediği %10-20 katılım payı kaldırılabilir.İlaç firmaları eczanelere %100 haksız kazanç yerine garibanın katılım payını karşılasın...
17
Cevapla
Memedim
Devlet tıbbi malzeme kullanımının altından kalkamaz.Çok acaip bir ülkeyiz, milleti bi acaip Dr u biacaip.İsraf,haram,helal gözeten ne kadar? Lafa geldimmi eleştir ,kendimizi hiç değerlendiriyormuyuz? Devlet önünü arkasını hesaplamadan bodoslama İşlere dalarsa ne huzur ne adalet olur.Milletin düzeyi ,ahlaki ve vicdani yapı herşey gözönüne alinmali bir atılım proje geliştirirken.Yap nasıl olursa olsun,bedeli ortaya çıkınca yanlışın farkına varmak başarılı bir yaklaşım değil.
11
Cevapla
Acilci
ilaç preperatlarının pek çoğu yüksek miktarda tablet/kapsül içeriyor. Böyle devam ettikçe israfa nasıl mani olunabilir ki? Özellikle acilde reçete edilen ilaçların azımsanmayacak bir kısmında hastanın birkaç gün kullanımı yeterli iken kimi preperatları 40 tabletlik yazmak zorunda kalıyoruz 2-3x1 reçetelenmesine rağmen. Önce israfın engellenmesi gerek...
2
Cevapla
Ferhat
İlaç firmaları ihale ile mal vermektedir. Rekabet söz konusudur normal piyasa fiyatına göre çok güzel iskontolarla ilaçları satmaktalar, devlette o fiyattan almayı kabul etmekte. Anlaşması imzalanmış bir ticarette satıcının bir kusuru yoksa alıcı fiyatını kabul ederek aldığı malın parasını ödemeli.Devlet bana size iyi maaş veriyoruz bu ayki maaşınızı döner sermayeyi vermeyeceğiz hatta gelecek ayda vermeyeceğiz derse tabi haklısınız diyeceğimi sanmıyorum.
3
Cevapla
dr.mikro
Ferhat (Dr) devlet çok kere döner sermayenizi vermiyoruz diyebiliyor.Bir çok hekimin 8-9 bin toplam geliri var.Yoksulluk sınırı 7.973 TL. Sağlık çalışanları en yogun çalıştıkları pandemi döneminde bile aylarca sıfır TL.ek ödeme aldı.
9
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir