Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul etmiş sayılmaktasınız.
Sağlık Endüstrileri Platformundan yapılan açıklamaya göre, alacakların yapılandırılıp ödenmesi konusunda devletin ilgili kurumları ile uzun süredir sürdürülen görüşmeler olumlu bir şekilde sonuçlanarak, kalıcı bir çözüme ulaşıldı.
Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk,"Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgın süreci, sürdürülebilir ve güçlü sağlık sistemlerinin kritik önemini net bir şekilde ortaya koydu." dedi.
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede hastaların hayatını kurtarmada önemli görev üstlenen Türk malı ve çok fonksiyonlu yerli üretim solunum cihazları, Erzurum Şehir Hastanesinde test edilerek, hastaların hizmetine sunuldu.
Solunum cihazları ve bunların sarf malzemeleri, ihracı ön izne bağlı mallar listesinden çıkarılırken, etil alkol, kolonya, dezenfektan ve hidrojen peroksit ihracatında kayıt ve izin uygulamasına son verildi.
Doktor Öğretim Üyesi Abdullah Çalışkan, bazı yeni doğanların vücut ısısının düşürülmesinde kullanılan ve yurt dışından yüksek maliyetle getirilen "hipotermi cihazı"nı üretmek için hazırladığı projeye TÜBİTAK'tan 200 bin liralık destek aldı
MR muayenelerinde kullanılacak yapay zekaların Parkinson, Alzheimer veya farklı demans hastalıklarının teşhis edilmesini ve prostat biyopsilerinin yapılmasına daha kolay karar verilmesini sağlayacağı belirtildi
Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası Başkanı Metin Demir: Tıbbi cihaz sektöründe ödeme sorunu sürüyor. Sağlık Bakanlığı hastanelerinde 9 aya yaklaşan, üniversite hastanelerinden belirsiz vadelerle ödeme alabiliyoruz. 5 milyar lira civarında birikmiş alacağımız var
Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton, Proje Bazlı Teşvik Sistemi kapsamında desteklenen ve muhtelif kateterle ilaçlı stent üretiminin gerçekleştirileceği yeni fabrikalarının yıl sonunda hazır olacağını belirterek, "İlaçlı stent dediğimiz üründen Türkiye'de bir yıl içinde 300 bin adet kullanılıyor ve bunların neredeyse yüzde 100'ü ithal. Bu fabrika üretime geçtikten sonra bunun 3 katını yani yıllık 900 bin adet stent üreteceğiz." dedi.
Üniversite hastanelerinin borcunu ödeyecek olan Maliye Bakanlığı'nın istediği iskonto, firmaları isyan ettirdi: Kar oranlarımız yüzde 7-10 iken yüzde 27'lere varan iskonto talebi firmaları çıkmaza sokuluyor.
Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Alaton: - "İlaçlı stenti Türkiye'de yapacağız. Mühim olan Türkiye’nin bu konuda dışa bağımlılığının azaltılması" - "Daha güçlü ve daha eşit bir toplum olmayı sağlayacağını düşündüğüm için, kadının ekonomik bağımsızlığını çok önemsiyorum"
İthal ürünler yerine yerli üretim malların tercih edilmesi için tedarikçilerle alıcılar arasında ürünlerin teknik özellikleri ve ebatları gibi konularda düzenli bilgi paylaşımının yapılabileceği bir platform kurulacak. Böylece, ithal ürün kullanan alıcı sektörler, ihtiyaçlarının bir bölümünü yurt içinden karşılayabilecek.
Doç.Dr. Özsarı: “Tıbbi müdahalenin hastanın yaşam kalitesine veya engelliğine olan etkisi temel alınarak toplamda kazandırdığı ‘değer’ hedeflenmeli. Bunun için öncelikle mevcutta en çok kullanılan ölçüt olan ‘Yalnızca Fiyat’ yaklaşımı terk edilmeli.”
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, "Tesislerimizde üretim, ağırlıklı olarak ithal ham maddelerle gerçekleşiyor, konuya el atmak istedik. Bir ürünü oluşturan bileşenlerin, ambalaj malzemesine kadar yerelleşmesini arzu ediyoruz." dedi.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, "Özellikle kamu idarelerinin yaptığı satın almalarda Türkiye'de üretilen ürünlerin alınıp kullanılmasını teşvik edici yaklaşım sergileyeceğiz. Sadece şehir hastanelerinde değil, ülkemiz sathında Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında alım yaparken özellikle bu hususa özen göstermelerini isteyeceğiz." dedi.
Philips’in teknoloji harikası yeni anjiyo cihazı Azurion, laboratuvar verimliliğini optimize ederken doktorların hastalarına en iyi bakımı sunmalarını sağlıyor. Yeni nesil IGT – Image Guided Therapy platformu Azurion, daha düşük doz ve daha yüksek görüntü kalitesi ile daha fazla hastanın teşhis ve tedavisine imkan sağlıyor.
Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu arasında imzalanan protokolle sigortalıların daha önce kendi imkanlarıyla temin ederek bedelini SGK'dan aldığı tıbbi cihazlar artık Sağlık Bakanlığınca ücretsiz sağlanacak.
ARTED (Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği) Başkanı Özgür Tomruk, tıbbi cihaz sektöründe ürün kalitesinin giderek düştüğünü, tek kullanımlık olanların dahi tekrar tekrar kullanıldığını söyledi.
Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Tomruk: "Sektörün ayakta kalması güçleşti. İlaç sektöründe kurla ilgili ayarlama yapıldı ama bizim sektörümüzde bir ayarlama hala mevcut değil"
"Türkiye'de modern kapasiteli hastanelere sahip olacağız. Çok ciddi düzeyde sağlık teknolojilerini bu hastanelere alacağız. Başta görüntüleme cihazları olmak üzere şehir hastaneleri ve bakanlığın yapmakta olduğu hastanelere yaklaşık 2 milyar dolarlık cihaz alacağız."
Hacettepe Teknokent'te faaliyet gösteren bir tıbbi cihaz firması, dünyada birkaç firma tarafından üretilen transport (nakil) kuvözünü yerli imkanlarla üretmeyi başardı.
Siemens Sağlık, yeni ismini açıkladı: Siemens Healthineers. “Health” (sağlık) ile “Engineer” (mühendis) sözcüklerinin birleşiminden oluşan bu yeni isim, Siemens Sağlık’ın bu sektördeki öncü ruhunu ve mühendislik deneyimini vurguluyor.
Sağlık hizmet sunumunda tanı, tedavi ve taramada kullanılan tıbbi cihazların yaklaşık yüzde 85’ini yurt dışından temin eden Türkiye, yerel üretimin artması için harekete geçti
Milyarlarca dolarlık sağlık pazarı yerli üretime açılıyor. Sektörde yerli üretimi destekleme kararı alan Sağlık Bakanlığı, İstanbul Sanayi Odası'nda sanayicilerle işbirliği fırsatlarını konuştu
Sağlık Bakanlığına bağlı Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumunun (TİTCK) 2015 yılına ait kozmetik denetim sonuçlarına göre, bin 272 kozmetik üründen 937'sinin "teknik düzenlemeye aykırı", 119 ürünün ise "güvensiz" olduğu belirlendi.
REED TÜYAP Fuarcılık Genel Müdürü Ali Muharremoğlu, "Expomed'de 2015 yılında 310 milyon dolarlık iş hacmi yaratıldı. Bu yıl bu rakamın 350 milyon dolara çıkmasını bekliyoruz" dedi.
ACENDIS Satış & Servis Genel Müdürü Gürkan Köroğlu, “Rutin servis ve bakımlar, cihaz arızalarının önlenmesi ve cihazınızın çalışabilir konumunun en uzun sürede tutulması açısından büyük önem taşımaktadır. Periyodik bakımı yapılan cihazların, bakımı yapılmayan cihazlara oranla en az % 25 daha az arızalandığını gözlemlemekteyiz.” dedi.
Sağlık Bakanlığı İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, tıbbi cihaz satış ve tanıtımına düzenleme getirdi - Yara bandı, pamuk, diş macunu, nefes açıcı burun bantlarının arasında olduğu 10 kalem dışındaki tıbbi ürünler marketlerde, internette ya da bu alanda ruhsatlandırılmayan başka bir iş yerinde satılamayacak