Medimagazin logo

'Kamu alımlarında yerli malı almak konusunda özen göstereceğiz'

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz, "Özellikle kamu idarelerinin yaptığı satın almalarda Türkiye'de üretilen ürünlerin alınıp kullanılmasını teşvik edici yaklaşım sergileyeceğiz. Sadece şehir hastanelerinde değil, ülkemiz sathında Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında alım yaparken özellikle bu hususa özen göstermelerini isteyeceğiz." dedi.
'Kamu alımlarında yerli malı almak konusunda özen göstereceğiz'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

SAMSUN-Gürsöz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda Samsun Medikal Kümelenme Derneği Başkanı Ahmet Aydemir, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Kemal Şahin ile tıbbi cihaz ve medikal sektör temsilcileriyle bir araya geldi, sorunlarını dinledi.

Toplantının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gürsöz, Samsun'da sağlık sektörünün geliştiğini söyledi.

Samsun'da 40'ı aşkın üretici firmada 3 bine yakın çalışan bulunduğuna işaret eden Gürsöz, üretilen ürünlerin dünyanın dört bir tarafına satıldığını belirtti.

Gürsöz, Sağlık Bakanlığı tarafından yerelleşme çalışması başlatıldığını dile getirerek, ilaçta ve tıbbı cihazda yerelleşmeye önem verdiklerini vurguladı.

Tıbbi cihazda yerelleşmeyi iki ana başlık altında düzenlediklerini aktaran Gürsöz, "Sarf malzemeleri ve görüntüleme cihazları. Hükümetinizin ve Sağlık Bakanlığının temel yaklaşımı şu. Özellikle kamu idarelerinin yaptığı satın almalarda Türkiye'de üretilen ürünlerin alınıp kullanılmasını teşvik edici yaklaşım sergileyeceğiz. Sadece şehir hastanelerinde değil, ülkemiz sathında Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kuruluşlarında alım yaparken özellikle bu hususa özen göstermelerini isteyeceğiz. Bu hususta Sağlık Bakanlığı olarak istekli ve kararlıyız." ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda bu ürünlerin iyi tanıtılması ve anlatılmasının da önem taşıdığına dikkati çeken Görsöz, şöyle devam etti:

"Gerek fiyat avantajı gerekse kalite noktasında bunların kaliteli, tercih edilebilir ürünler olduğunu kullanıcı düzeyinde de iyi anlatmamız gerekiyor. Hekimlerimiz de hastalarımız da bunları gönül rahatlığıyla kullanabilmeli. Bu çizgiyi yakaladığımıza inanıyorum. Artık bundan sonra yapacağımız iş, kamu idarelerine, hekimlere, sağlık çalışanlarına, 'Bu ürünler size o güvenceyi veriyor. Kaliteli, etkili ve güvenli ürünler. Bunları alıp gönül rahatlığı içinde kullanabilirsiniz.' demek. Halkımıza da şunu diyoruz. 'Bu ürünlere güveneceğiz ve kullanacağız'. Bir sıkıntıyla karşılaşılması durumunda bu bize bildirilecek. Biz de o zaman devreye gireceğiz ve gerekli düzeltici faaliyetleri yapacağız. Bu döngüyü kurmamız gerekiyor."

Yerli ürünün kullanımını teşvik edip fiyat avantajları sunduklarını ancak kamunun alım garantisi vermesinin Bakanlar Kurulunun alacağı bir karar olduğuna işaret eden Gürsöz, şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulunca karar verilerse ürün gruplarının alımlarını garanti altına alacağız. Dolayısıyla üretici, ürünü nereye satacağını düşünmeyecek. Satamazsa sıkıntı yaşamayacak ancak bu, her ürün grubu için olmayacak. Bakanlığımız stratejik olan, belirli teknolojiyi barındıran, kritik önemi haiz ürünlerde bunu özellikle işletmeyi düşünüyor. Uygulamayı inşallah önümüzdeki aylarda başlatmış olacağız."

tibbi cihaz
medikal sektor
sarf malzemeleri
sehir hastaneleri
saglik bakanligi
Yorum (1)
Murat çelikten
-Her şeyi 22-f denen illetle alma geleneğinin bakanlık üzerine gitmediği müddetçe (sadece gerçek acil vakalarda olmalı) boş sözler bunlar. -İdarelerin, sorumluların, üyelerin, İhalelerden komisyon alma gelenegine son vermek için bir cengaver çıkmadığı müddetçe boş sözler bunlar. -Komisyoncu tipleri kamudan, koltuklardan söküp atmadıkça (tam tersine korunuyor) boş sözler bunlar. -Tıbbi cihaz arıza bildirimlerini doktora & Üretici firmaya bıraktığınız müddetçe boş sözler bunlar. -iğneden ipliğe tüm ihaleleri merkezi yapıp periferdeki tüm idareleri maddi ödemeler ve firma bağlantıları açısından by pass edin o zaman görelim kaç kişi koltuk peşinde koşacak. Sizde biliyorsunuz bu yazdıklarımı amma elinizden bir şey gelmiyor. İşte bilipte görmezden gelmeye ülkemizde "İdari tecrübe" deniliyor ve tüm atamalarda buna dikkat ediliyor!!! :)
10
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir