Medimagazin logo

'Tıbbi cihaz sektörünün ayakta kalması güçleşti'

Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği Başkanı Tomruk: "Sektörün ayakta kalması güçleşti. İlaç sektöründe kurla ilgili ayarlama yapıldı ama bizim sektörümüzde bir ayarlama hala mevcut değil"
Kaynak: AA
'Tıbbi cihaz sektörünün ayakta kalması güçleşti'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Araştırmacı Tıp Teknolojileri Üreticileri Derneği (ARTED) Başkanı Özgür Tomruk, "Sektörün ayakta kalması güçleşti. İlaç sektöründe kurla ilgili ayarlama yapıldı ama bizim sektörümüzde bir ayarlama hala mevcut değil." dedi.

Tıbbi cihaz sektörü temsilcileriyle basın toplantısı düzenleyen Tomruk, Türkiye'nin 6 milyar liralık tıbbi cihaz sektörüyle dünyadaki önemli pazarlar arasında yer aldığını anlattı.

Türkiye'nin sağlığa ayırdığı kaynak düşük olmasına karşın sağlığa erişimde önemli bir reform gerçekleştirdiğini belirten ARTED Başkanı Tomruk, şunları kaydetti:

"Bize benzer ekonomik durumda olan ülkelerin hiçbiri, nüfusun neredeyse tamamının sağlığına erişim sağlamış değil. O acıdan önemli bir başarıyı gerçekleştirdik. Bu başarıda tıbbi cihaz sektörünün de rolü olduğunu düşünüyorum ama artık zor noktadayız. 2007'de çıkan fiyatlar büyük ölçüde aynı, hatta bir çok işlem paketinin fiyatı düşürüldü. Sektörün artık ayakta kalması güçleşti. İlaç sektöründe kurla ilgili ayarlama yapıldı ama bizim sektörümüzde bir ayarlama hala mevcut değil.''

Tomruk, ödemelerde vade sıkıntıları da yaşandığını ifade ederek, "Üniversite hastanelerinde ödemelerde vade 3 seneyi aşmış durumda. Biz bugün satış yaptığımızda 2020'de tahsilat yapıyoruz. Bunun sonucu olarak pek çok firma üniversite hastanelerine hizmet götüremiyor, giderek de hepsi değil ama pek çoğunun ürün tedarik ettiği firma sayısı azalmış durumda. Bununla ilgili çözüm bekliyoruz.'' diye konuştu.


 

tıbbi cihaz
arted
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir