Medimagazin logo

Güzellik merkezinden dönüşenlerin polikliniklerle ilgili Genelge

Güzellik merkezinden dönüşen polikliniklerde başka bir özel hastane ya da tıp/dal merkeziyle birleşme olduğu takdirde estetik ve güzellik amaçlı işlemler yapılamayacak.
Güzellik merkezinden dönüşenlerin polikliniklerle ilgili Genelge
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü İrfan Şencan, güzellik merkezinden dönüşen polikliniklerle ilgili genelge yayımladı.

2008'de çıkarılan yönetmelik uyarınca güzellik ve estetik amaçlı sağlık kuruluşlarının uygunluk belgelerinin geçerlilik  ve faaliyet süresinin 1 Ocak 2010 tarihinde sona erdiğini anımsatan Şencan, aynı düzenlemeyle sağlık kuruluşu statüsü sona eren ve işleteni tabip olan müstakil merkezlere, güzellik salonuna veya ilgili mevzuatla belirlenen şartlar ve standartlar sağlanarak muayenehane veya polikliniğe dönüştürülme hakkı tanındığına işaret etti.

İşletmecisi tabip olmayanların ise tercihe göre güzellik salonuna veya tabip mesul müdür istihdam etmek şartıyla polikliniğe dönüştürülebilme olanağı da verildiğini belirten Şencan, bu hakkın, yönetmeliğin yayımlandığı 15 Şubat 2008 tarihi itibariyle uygunluk belgesine sahip ve faaliyette bulunan merkezlerin işletenleri tarafından 1 Şubat 2010 tarihine kadar başvuruda bulunmak suretiyle kullanılabildiğini kaydetti.

Şencan'ın yayımladığı genelgeye göre, bundan sonra söz konusu yönetmelik hükmü uyarınca güzellik merkezinden dönüşen polikliniklerle ilgili şu yol izlenecek:

-Özel düzenleme yapılması, bu düzenlemeyle polikliniklerden ayrı şartlara tabi kılınması ve asgari personel noktasında farklı bir belirleme yapılması nedeniyle ilgili yönetmelik hükmü doğrultusunda faaliyet gösterecekler.

-Güzellik merkezinden polikliniğe dönüşenler mevcut bina şartları ve fiziki koşullarıyla çalışmaya devam edecek.

-Güzellik merkezinden dönüşen poliklinik statüsündeki kuruluşların taşınma talepleri, ilgili yönetmelik hükümlerine göre değerlendirilecek, en az 2 tabip tarafından müştereken açılabilen ve işletilebilen, hizmet birimleri doğrudan birbiriyle bağlantılı olacak şekilde oluşturulan A tipi poliklinik şartları aranmayacak.

-Güzellik merkezinden dönüşen polikliniklerle ilgili yönetmelikte ayrı bir düzenleme olması nedeniyle bu poliklinikler A tipine dönüşemeyecek.

-Güzellik merkezinden dönüşenlerin poliklinik hakkı, işletenlerin değişmesiyle sona erecek. Bu nedenle dönüştüğü tarihteki sahiplik adına düzenlenen ruhsat belgesiyle faliyet göstermesi gerekecek. Sahiplik değişikliğinde ruhsat iptal edilecek.

-Güzellik merkezinden polikliniğe dönüşenlerin, özel hastane, tıp/dal merkezi gibi başka bir kuruluşla birleşmesi mümkün ancak birleşme olduğunda sahip değişikliği gerçekleştiği için estetik ve güzellik amaçlı işlemler yapılamayacak. Güzellik merkezinden polikliniğe dönüşenlerde bu birleşme sonucunda sahip değişikliği olduğu için birleşilen kuruluş bünyesinde sertifikalı tabip çalıştırılarak güzellik hizmeti verilmesi mümkün olmayacak.

güzellik
merkezinden
dönüşenlerin
polikliniklerle
ilgili
genelge
Yorum (3)
engin
Şimdi sayın genel müdür nedemek istiyor acaba?lazer uygulaması için, bu işin kökünümü kazımak istiyor?bu işi doktorlar yapmasın mı? diyor.kimin çıkarını korumaya çalışıyor.şurada yapıyor ama şuraya geçerse izin verilmez, şurada açmak isterse olmaz derken bu işi kimin yapabileceğini düşünüyor.tüm bu kaosun içinde gözlerinin önününde sıhıyede onlarca lazer merkezi,tüm zincir hastanelerin içinde lazer güzellik merkezi,tüm özel hastanelerin internet sitelerinde boy boy reklam varken amacı nedir acaba.Sağlık bakanlığı başını kuma gömen kuş misaline dönüştürdüğünün farkında değilmi.sağlık sektörünü belirsizliğin içine sokmak kime ne menfaat sağlayacak zaman içinde göreceğiz.ama tek bildiğimiz bu işten bazı gruplar karlı çıkacaklar.SAYIN GENEL MÜDÜR geleceği görüyordur, kimlerin karlı çıkacağını tahmin ediyordur.ama sanırım tek bişey var hekimler itibarsızlaşacaklar bu uygulamalar neticesinde.umarım bu yöneticilerin çocuklarıda bu ülkenin vatandaşı olarak kalırlar, kaderlerimizi paylaşırlar.yoksa bu günkü yöneticiler hayatlarını kurtardılar zaten, bakalık bünyesinde yada dışında hep şans onlardan yana.
0
Cevapla
s.k
Herkes maymundan geldi ama sağlık sistemi maymuna döndü
0
Cevapla
erman dogru
Lazer merkezlerini acma ve kontrolunu neden belediyelere biraktiniz? Neler donuyor oralarda bu nasil bir genelge, soyle soyle olursa olur soyle olursa olmaz, siparise goremi genelge bu? Bu genelge kime yariyor? Bu lazer yapanlar cok para kazaniyor biliyoruz, peki para herseyi affedermi bakanim?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir