Medimagazin logo

"İcradan satlık doktor kadrosu"nda son durum!

Mersin'de kadrosuyla birlikte icralık olan bir sağlık merkezi, tarafların anlaşmasıyla satıştan düşürüldü. Sağlık merkezinin, 8 doktor kadrosuyla icra yoluyla satışa çıkarılacağının duyulması üzerine yaklaşık bin kişinin Mersin 5. İcra Dairesi'ni aradığı öğrenildi.
"İcradan satlık doktor kadrosu"nda son durum!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Geçtiğimiz günlerde Türkiye gündemine yansıyan Mersin'de borcu ödenmeyen bir sağlık merkezindeki tıp merkezinin, doktor kadrosuyla birlikte icralık olması ve satışın bugün gerçekleştirilecek olması üzerine gözler Mersin'de çevrilmişti, ancak satış gerçekleşmedi.

İHA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Mersin 5. İcra Dairesi, söz konusu tıp merkezini, uygunluk ruhsat belgesi ve 8 doktor kadrosu ile birlikte icra yoluyla satışa çıkardı. Mersin 5. İcra Dairesi tarafından gazetelere verilen ve 'icralik.com' sitesinde yer alan icra ilanında, Mersin Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bünyesinde bulunan özel sağlık merkezinin uygunluk ruhsat belgesi ve bu merkezin kapasite formuna bağlı bulunan 'sağlık kadrolarının' icra yoluyla satışa çıkarıldığı belirtildi. Satışın bugün yapılacağı belirtilen ilanda, ihaleye Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapan Özel Sağlık Kuruluşları hakkındaki yönetmenlik uyarınca sağlık kuruluşu ve işletmeye yetkili kişi ve kurumların katılabileceği kaydedildi.

Alacaklı tarafından satışı talep edilen tıp merkezinin bünyesindeki genel cerrahi kadrosu, çocuk sağlığı ve hastalıkları kadrosu, ve dahiliye uzmanlık dalı kadrosu için 60'ar bin, kadın hastalıkları ve doğum kadrosu için 90 bin, kulak-burun-boğaz kadrosu için 80 bin, göğüs hastalıkları kadrosu için ise 50 bin lira değer biçildi.

İcra ilanını gören yaklaşık bin kişinin bilgi almak için İcra Dairesi'ni aradığı öğrenilirken, ikisi de doktor olan ortakların önceki gün aralarında anlaşmaya vardıkları ortaya çıktı. Alacaklı doktorun, dün Mersin 5. İcra Dairesi'ne dilekçe ile başvurarak, aralarında anlaştıkları için satışın durdurulmasını istediği, İcra Dairesi'nin de bunun üzerine satışı düşürdüğü öğrenildi.

"i̇cradan
satlık
doktor
kadrosu"nda
son
durum!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir