Medimagazin logo

Tıp merkezi değil butik hastane

6. yaşını kutlayan Kent Alsancak Tıp Merkezi, poliklinik muayenelerin yanında yatış gerektirmeyen ameliyatların yapıldığı bir butik hastane gibi hizmet veriyor.
Tıp merkezi değil butik hastane
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Kent Alsancak Tıp Merkezi, kuruluşunun 6. yılında daha da güçlenen hekim kadrosu, sürekli yenilenen teknolojik donanımıyla gizli kalmış kimliğini ön plana çıkardı. Sadece poliklinik hizmetlerinin verildiği bir sağlık kurumu olmanın ötesine geçen merkez, çeşitli branşlarda günübirlik ameliyatların yapılabildiği gündüz hastanesine dönüştü. Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Ruşen Yıldırım, “Sektörün en iddialı, büyük hedefleri olan kuruluşlarından biriyiz. Alsancak Tıp Merkezimizin bugün bir hastane gibi hizmet veriyor olması iddiamızı, farkımızı ortaya koyan örneklerden biri” dedi.


“200 BİNİ AŞKIN HASTAYA TANI VE TEDAVİ HİZMETİ”
Kent Sağlık Grubu Genel Müdürü Dr. Yıldırım, Kent Alsancak Tıp Merkezi’nin 6, İzmir Kent Hastanesi’nin 10. kuruluş yıldönümü nedeniyle toplantı yaptı. Prof. Dr. Namık Demir, Prof. Dr. Suat Buket, Prof. Dr. Sertaç İşlekel, Uzm. Dr. Tuncay Filiz, Prof. Dr. Kemal Yücesoy, Prof. Dr. Berkhan Savaşçın’ın da katıldığı toplantıda, İzmir Kent Hastanesi’nin 10 yılını, gelecekle ilgili yatırımlarını, planlarını bir başka buluşmada anlatacağını belirten Dr. Yıldırım, “Kuruluşundan bugüne 200 bini aşkın hastaya tanı ve tedavi hizmeti verdiğimiz Kent Alsancak Tıp Merkezimizin 6 yılı geride bırakması nedeniyle bir araya geldik” dedi.

“BİNİ AŞKIN AMELİYAT”
Dr. Yıldırım, şunları söyledi: “Tıp Merkezimiz hem bizim hem de İzmirliler, Egeliler için sağlık sorunlarına çare bulabildikleri önemli bir sağlık kuruluşu. Öncelikle bizi güçlü ve farklı kılan sahip olduğumuz hekim kadrosu. Her biri alanınının önemli isimleri. Çiğli’de hastanemizde olduğu gibi Alsancak’ta tıp merkezimizde görev alıyorlar. İkinci en önemli özelliğimiz tıp merkezimizin altyapısının bir hastane altyapısına sahip olması. İki ameliyathanesi, görüntüleme merkezi ve laboratuvarlarıyla, ameliyat öncesi ve sonrası dinlenme, gözlem odalarıyla küçük bir hastane gibi. Yatış gerektirmeyen katarakt, atroskobi gibi tüm ameliyatlar tıp merkezimizde gerçekleştiriliyor. Kadın doğumdan göze, plastik cerrahiden ürolojiye, ortopediye kadar her branşta günübirlik ameliyatlar yapılıyor, hastaların Kent Hastanesi’ne gitmesine gerek kalmıyor. Tıbbi donanımımız sürekli güncelleniyor. Dışarıdan hastalar da doktorlar da bu hizmetlerden yararlanabiliyor. Tıp merkezimizin, iş ve sosyal yaşamın merkezi Alsancak’ta, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yer alması, kapalı otoparkı, vale hizmetiyle hastalara ayrı bir rahatlık sağlıyor. 26 branşta poliklinik hizmetleri verilen tıp merkezimizin küçük ameliyatların yapılabildiği bir gündüz hastanesi haline dönüşmesi hedeflerimizden biriydi. Bu hedefimize de ulaştık. Bugüne kadar bini aşkın ameliyat tıp merkezimizde gerçekleşti. Gerek kadrolu, gerekse konuk hekimlerimizle her geçen gün hizmet yelpazemiz genişliyor, kalitemiz ve hizmet alan hasta sayımız artıyor.”


“ULUSLAR ARASI STANDARTLAR”
Kent Alsancak Tıp Merkezi’ni farklı kılacak hizmetleri hastalara sunmayı hedef haline getirdiklerini, bunlardan birinin Ağrı Merkezi olduğunu belirten Dr. Yıldırım, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi’de de iddialı olduklarını sözlerine ekledi. Dr. Yıldırım, Kent Alsancak Tıp Merkezi Kozmetoloji Bölümü’nün de aileye yeni katılan hekim ve yenilenen cihaz paktıyla iddialı birimlerinden biri haline geldiğini kaydetti. Kozmetoloji Bölümü’nde cilt yenilemeden selülite kadar güzellik merkezlerinde uygulanan tüm modern yöntemlerin uygulandığını belirten Dr. Yıldırım, “Merkezimiz bu alanda da tüm ihtiyaçlara yanıt verecek kapasitede. Her şeyin ötesinde Tıp Merkezimiz JCI tarafından akredite edilmiş bir sağlık kuruluşu, bu da sektörde önemli bir güven ve ayrıcalık demek. Merkezimiz hem bu uluslararası kuruluş hem de Sağlık Bakanlığı’nca denetlenirken, hasta ve çalışan güvenliği de uluslararası standartlarda sağlanıyor” dedi.


KENT ALSANCAK TIP MERKEZİ
2008 Nisan’da hizmete açıldı. 7 katlı, 3 bin metrekare kapalı alana sahip. Kapalı otoparkı ve vale hizmeti var. 26 branşta poliklinik hizmeti veriyor. Acil, Göz, KBB, Ortopedi, Göğüs Hastalıkları, Dahiliye, Kardiyoloji, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Plastik Cerrahi, Üroloji, Beyin Cerrahisi, Çocuk Sağlığı, Fizyoterapi, Gastroenteroloji, Dahiliye, Endokrinoloji, Dermatoloji, Genel Cerrahi, Nöroloji, Psikiyatri, Diş poliklinikleri bulunuyor. Ayrıca çocuk ve yetişkinler için psikolog da poliklinik hizmeti veriyor. Bu güne kadar 200 bini aşkın hasta tanı ve tedavi hizmeti aldı. Bini aşkın ameliyat gerçekleştirildi. Görüntüleme Merkezi’nde MR, Tomografi, Dijital Röntgen, Mamografi, Kemik Dansitometresi, Ultrason, Panoromik Röntgen cihazları mevcut. Laboratuvar; Bakteriyoloji, Mikrobiyoloji ve Biyokimya laboratuvarları var, son teknoloji ürünü cihazlar kullanılıyor. Her türlü görüntüleme ve laboratuvar tetkikleri hastalar bekletilmeden yapılıyor, sonuçları dijital ortamda doktorlarına ulaştırılıyor. Hastalar istedikleri takdirde internet ortamında sonuçlarını alabiliyor. Özel sağlık sigortalılara ve anlaşmalı kurum mensuplarına haftanın 6 günü 09.00/18.00 arasında hizmet veriliyor. Hekim kadrosuyla birlikte 100 kişilik bir ekiple hizmet veriliyor.

kent alsancak tip merkezi̇
prof. dr. namık demir
prof. dr. suat buket
prof. dr. sertaç i̇şlekel
uzm. dr. tuncay filiz
prof. dr. kemal yücesoy
prof. dr. berkhan savaşç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir