Medimagazin logo

Tıp Merkezi, iki arada bir 'derede' kaldı!

Erzurum'da hastane inşaatı için çalışma başlatan Buhara Tıp Merkezi, Büyükşehir Belediyesi engeline takıldı.
Kaynak: ZAMAN
Tıp Merkezi, iki arada bir 'derede' kaldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İnşaatın sınırları içinde bulunduğu Palandöken Belediyesi, inşaatın devam etmesinde bir sakınca görmezken, Büyükşehir Belediyesi, mühür vurduğu inşaatta çalışmalar yeniden başlayınca konuyu mahkemeye taşıdı. Her iki taraf ta hukuki sürecin sonlanması bekliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın, özel sağlık kuruluşları hakkında yayınlanan yönetmeliğe uyum sağlamak için gerekli izinleri alarak ek bina inşaatına başlayan Buhara Tıp Merkezi, iki belediye arasında kaldı. Palandöken ilçe sınırları içinde kalan tıp merkezi istenilen bütün izinleri alarak çalışmalara başladığında, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, hastane ek binası inşaatında çalışmaların durdurulmasını talep etti. Çok zaman geçmeden de inşaat mühürlendi.

Buhara Tıp Merkezi Genel Müdürü Niyazi Kaçmaz, hastane statüsüne kavuşmak için yaptıkları ek bina inşaatının tüm yasal gerekçeleri yerine getirilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi tarafından durdurulduğunu iddia etti. Kaçmaz, "Erzurum için ciddi bir sağlık yatırımı olan hastane inşaatımız sebebini bir türlü anlayamadığımız gerekçelerle durduruldu. Bizde son çare olarak mahkemeye başvurduk. Geçen süre maddi olarak büyük kayıplara sebep olacaktır. Yetkili kişilere seslenmek istiyorum. Lütfen bu kanunsuz gidişe dur denilsin." ifadelerini kullanıyor.

Çalışmalarla ilgili açılan davaların kendi lehlerine sonuçlandığını aktaran Kaçmaz, "Bu davaların sonuçlanmış olması sebebi ile hiçbir yasal gerekçesi kalmamış olduğu düşünülerek tarafımızdan Sağlık Bakanlığına yeniden başvuruda bulunulmuş ve hastane olmak için gerekli proje sunularak ön izin ve onay alınmıştır. Bunlarla birlikte bağlı bulunduğumuz Palandöken ilçe Belediyesinden de bu projeye uygun olarak ruhsatımızı aldık. Üstelik Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nden de yapılacak bina için kazı ve hafriyat izinlerini de almıştık." diyor.

Kaçmaz, tüm yasal zorunlulukların yerine getirilmiş olmasına rağmen 1 ay içersinde Büyükşehir Belediyesi yetkileri tarafından 8-10 kez taciz edildiklerini iddia etti. En son inşaat çalışmalarının 8 Mayıs'ta mühürlenerek durdurulduğunu hatırlatan Kaçmaz, "Sebep olarak Palandöken Belediyesine yazdıkları 4 Mayıs 2012 tarihli yazı gösterilmiştir. O yazıda imara aykırı olarak yapılan inşaatın durdurulması Palandöken Belediyesi'nden istenmiş ama Palandökenin cevabı bile beklenmeden Cuma günü gönderdiği yazının hemen ardından Pazartesi sabahı kendi elemanlarını göndererek inşaatımızı durdurmuştur." şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: MÜHÜR USULSÜZ BİR ŞEKİLDE KIRILDI, SORUŞTURMA BAŞLATTIK

Palandöken Belediyesi durdurulan inşaat çalışmalarıyla ilgili olarak, yapı ruhsatının yasalara uygun olduğunu, belediyenin bu yapı hakkında herhangi bir işlem yapmasının mümkün olmadığına dikkat çekti. Palandöken Belediyesi tarafından Erzurum Büyükşehir Belediyesine gönderilen yazıda, inşaatın sürekli olarak durdurulmasından doğacak zararlardan kendi belediyelerinin sorumlu olmayacağı vurgulanıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ise konuyu mahkemeye taşıdıklarını hukuki sürecin sonlanmasını beklediklerini bildirdi. Mührün usulsüz bir şekilde kırıldığını ileri süren Büyükşehir yetkileri, bu durumdan dolayı soruşturma başlattıklarını ifade etti. Ayrıca, binanın ruhsatının iptali için mahkemeye başvurduklarını açıkladı.

tıp
merkezi
iki
arada
bir
'derede'
kaldı!
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir