Medimagazin logo

Tıp merkezleri hastane olacak

Özel sağlık kuruluşları olan tıp merkezlerinin daha kapsamlı hale getirilerek Sağlık Bakanlığı tarafından hastaneye dönüştürülmesi planlanıyor.
Kaynak: BUGÜN - Tuğba ERGİN
Tıp merkezleri hastane olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Teşkilat yasasını yenileyen Sağlık Bakanlığı vatandaşa önemli kolaylıklar sağlaması düşünülen yeni çalışmada son aşamaya geldi. Tıp merkezlerin hastaneye dönüştürülmesi sürecinde normal yataklı ve en az 8 yoğun bakım olmak üzere 33 yataklı olması istenilecek ve ayrıca iki ameliyathane ve doğum hane ünitesi bulunacak. Bunun yanında her hastaya türlü radyolojik ve teknik imkânlar da sunulacak. Daha önce bünyesinde iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, çocuk sağlığı ve hastalıkları ve genel cerrahi tıp dallarında en az birer uzman hekim bulunduran tıp merkezleri yeni yasa ile birçok dalda uzman hekim bulunduracak.

İSTİHDAM YÜZDE YÜZ ARTACAK

Tıp merkezlerinin hastaneye dönüştürülmesiyle birlikte yeni istihdam oluşturması da amaçlanıyor. Tıp merkezlerinin çalışan personel sayısını bu çalışma kapsamında yüzde yüz arttırması da bekleniyor.
 

tıp
merkezleri
hastane
olacak
Yorum (6)
Cem Ustaoğlu
Olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum, saygılar
0
Cevapla
Hüseyin Şenyurt
Sağlıkla ilgili mevzuatın hergün değiştiği ülkemizde , tıp merkezini hastaneye çevirme riskini hiç bir yatırımcının alacağını zannetmiyorum.
0
Cevapla
AHMET YILDIRIM
Peki Poliklinikler ne olacak?
0
Cevapla
dr.ahmet kızılkaya
dal merkezleri tıp merkezi pozisyonunda. fakat poliklinikler 1.basamak merkez konumunda.
0
Cevapla
AHMET YILDIRIM
Basamak mı kaldı.Kurulan düzeni sanki gerçeklik gibi kabul edip düşünmeye zorlanıyoru.Sevk zinciri olmayan yerde basamak mı olur?Bina ,sermaye değil eğitim bazlı derecelendirme olmalı.Tüm yaptırımlar özel hastanelerle aynı olsun bir hekim dahi ekleyeme sonrada haklara gelince sen KÜÇÜKSÜN. Büyüklere saygıyla!...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir