Medimagazin logo

Tıp ve dal merkezleri: Özel hastanelere ayrımcılık yapıldı

Meclis'in sağlık tarifesi tıp merkezlerini ve DAL (tek alanda hizmet veren sağlık kuruluşu) merkezlerini kızdırdı. TBMM'nin, buralarda tedavi olacak milletvekili ve personeli için ödeyeceği parada yüzde 70'lere varan iskontoya gitmesi tıp ve DAL merkezlerini ayağa kaldırdı.
Kaynak: AKŞAM - Ali Ekber ERTÜRK
Tıp ve dal merkezleri: Özel hastanelere ayrımcılık yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özel hastanelerle bizim aramızda ayrım yapılmıştır' diyen AYSADER (Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Sağlık Kuruluşları Derneği), Meclis'e sert bir yazı gönderdi: 'Meclis olarak adaletsizlik yaptınız, özel hastanelere hasta yönlendiriyorsunuz' dedi. Dernek Başkanı Kürşad Özdemir ise 'Yüce Meclis'ten, sağlıkçılar arasında ayrım anlamına gelen bu uygulamayı düzeltmesini bekliyoruz' diye konuştu. Özdemir, şöyle dedi:


'TIp ve DAL merkezleri için hazırlanmış sözleşmelerde sunduğumuz hizmetler karşılığı, Türk Tabipler Birliği fiyatlarından değil, Sağlık Uygulama Tebliği üzerinden fiyatlandırmanın yapıldığı görülmüştür. Ancak bu uygulamanın hastaneleri kapsamadığı görülmüştür. Yani hastaneler ile Türk Tabipler Birliği fiyatları üzerinden sözleşmeleri yapılmıştır. Bu ayrım sonucu hastanelerin fiyatlarında değişme olmazken derneğimiz üyeleri olan tıp ve DAL merkezlerinde branşlara göre sunulan sağlık hizmetleri fiyatları yüzde 40 ile 70 oranında düşmüştür.'

Meclis'in belirleyip tıp ve DAL merkezlerine gönderdiği yeni tarifeye göre muayene 85 lira 50 kuruştan 46 liraya, MR 370 lira 50 kuruştan 195 liraya, 15 günlük fizik tedavi 2 bin 565 liradan bin 48 lira 50 kuruşa, 20 günlük fizik tedavi de 3 bin 78 liradan bin 398 liraya düşürüldü.

tıp
ve
dal
merkezleri:
özel
hastanelere
ayrımcılık
yapıldı
Yorum (5)
Dr S İsmail Cihan
Tıp-Dal Merkezleri ve Özel Hastaneler;5yıl önce sayıları binleri bulan özel polkliklinikler yok edilirken gıkınızı bile çıkarmadınız. Seyrettiniz. Hepsi kapandı.Milyon dolarları bulan malzemeleri çöp oldu. Bana değmeyen bin yaşasın dediniz.
0
Cevapla
osman adıgüzel
TIP VE DAL MERKEZLERİ KAPANIRSA ADALET GELİR.ÇÜNKÜ ŞU ANDA RUHSAT ALINAMIYOR VE PİYASA BU ARKADAŞLARA KALIYOR BUNA RAĞMEN AĞLIYORLAR SİZİ TEBRİK EDERİM.BOL KAZANÇLAR ...
0
Cevapla
murat yldz
Degerli meslektaşlarım(şayet gerçekten hekimseniz)farkındamısınız bilmiyorum ancak zaten parça-pinçik olmuş camiamızı daha da bölük-pörçük edecek,provaktif açıklamalarda bulunuyorsunuz.zira ben kamuda çalışan ve mesleki itibarımızın ve bütünlüğümüzün artırılması gerektiğine inanan kendi halinde bir hekimim.(bu konuda oluşursa,şüphelerinizi ekarte etmek adına dilerseniz mail adresimden haberleşebiliriz;drmrt27@hotmail.com)Zamanında bize böyle yapıldı kimse oralı olmadı ses çıkarmadı diye haklı bir kırgınlığınız olabilir ancak ne var ki size yapılan hepimize yapılıyor zamanında size yapılırken ses çıkarmama hatasında bulunanlar gibi şimdi başkalarına yapılanlar karşısında ''ohh olsun'' demek çok büyük bir yanlışın içinde olup, üzüm yemek peşinde olmayıp, dövecek bağcı arayışında olmaktır. saygılarımla.
0
Cevapla
H.T
Vakti zamanında polikliniğimi civardaki hastanenin çıkarlarına aykırı olduğu için daha ucuza çalıştığım ve hasta potansiyellerini azalttığım için kapattırılmak zorunda bırakıldım. Küçükler yaşamasın diye emel güden hastane sahipleri,tıp merkezi sahibi doktor arkadaşlar her zaman sizden de büyük birileri olabilir,içinizde iyi insan tabirine uyanlarınız da vardır onları tenzih ederim ancak inşallah diğerleriniz kapanırsınız. (Dal merkezlerini farklı değerlendiriyorum ve bu yazdıklarımın içine katmıyorum.)
0
Cevapla
Taha
Ortada bir pasta var, bu pastadan pay almak isteyenler kapışıyor. Başka bir şey değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir