Medimagazin logo

ABD’de görev yapan Türk doktor, öğrenciler için Türkiye’de

Geliştirdiği  “Uslu Yöntemi” ile tıp literatürüne geçen ve Yale Üniversitesi’nden davet alan Dr.Bahar Uslu Türkiye’deki üniversite öğrencilerinin tanışmak istediği “Tıp Bilim İnsanı” olarak seçildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
ABD’de görev yapan Türk doktor, öğrenciler için Türkiye’de
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Dışarıdan destekli hamilelik, tüp bebek edinme gibi bilimsel araştırmalar kapsamında geliştirdiği  “Uslu Yöntemi” ile tıp literatürüne geçen Dr.Bahar Uslu üniversitesi öğrencilerinin tanışmak istediği “Tıp Bilim İnsanı” olarak seçildi.

İzmir Ekonomi, Yeditepe, Bahçeşehir ve Çukurova Üniversitesi ile Doğa Koleji’nde konferans veren Uslu, gençlerin kariyer hedefleri ile ilgili sorularını yanıtladı.

Kadın-doğum ve kısırlık araştırmalarında 40 yıldır kullanılan; uygulanacak tedavilerin yararlarının test edildiği, tedavi sonrası üremeye yatkın ve ölü yumurtaları sayma ile ilgili klasik yöntemin yanlış sonuçlar verdiğini saptayan  Tıbbi Histoloji ve Embriyoloji Uzmanı Bahar Uslu üremede yeni yöntemler konusundaki başarıları nedeni ile ABD’deki Yale Üniversitesine davet edilmişti.

Bilimsel çalışmalarına ABD’de devam eden Uslu, Medimagazin’e yaptığı açıklamada,

"Sağlık Bakanlığı tarafından Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda tüp bebek tedavisinde yeni gelişmeler ile ilgili konferanslar vermek üzere davet edildim. Aynı zamanda üniversite öğrencilerinin tanışmak istediği bilim insanı seçildiğim için Türkiye'ye geldim. Öğrencilerin hayallerini dinliyor, onlara kendi hayatımdan çeşitli örnekler veriyorum. İki saat süren konferans dolu dolu geçiyor." diye konuştu. 

“Gerginliklerden en fazla gençler etkileniyor”

Dünyada yaşanan gerginliklerden en fazla gençlerin etkilendiğini dile getiren Uslu, “Yeni nesil bizlerden biraz farklı, tepkilerini eylemlere dökmekten çok içlerinde fırtınalar şeklinde yaşıyorlar. Onlara moral vermek, umut vermek ve çıkış yolları göstermek gerek. İşte tam da bu zamanda karşılarında güler yüz ve umut gördükleri zaman çok zekice sorularla bilimi ve kariyeri sorgulamaya başlıyor, bu kişiler başarmışsa biz de başarırız diye düşünüyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Türk genci olarak kendilerine ve genlerine güvenmeliler”

“Onlara önce insan olmayı, sonra hobilerine mutlaka zaman ayırmalarını, sanat ve bilimle aydınlığa çıkılacağını ve öncelikle bir Türk genci olarak kendilerine ve genlerine güvenmeleri gerektiğini aşılıyor, dünya insanı olmanın gerekliliği üzerine formüller veriyorum ve kendi özel hayatımdan samimi örnekler veriyorum.” diyen Uslu, 

“Türk gençliğine çok güveniyor ve onların yanında olduğumu hissettiriyorum.  Bu seminerler ile Amerika’da bulunma nedenimin bir dünya insani ve yurtsever olarak bilimsel ve kültürel köprü görevinde bulunduğumu, dünya ile iletişimin en önemli aracının samimiyet ve insanlıktan geçtiğini kavrıyorlar. Sanırım günümüz şartlarında evrende en önemli kavram bu.” diye konuştu.

Konferanslarda çok ilginç ve duygusal anlar yaşadığını ifade eden Uslu, şunları kaydetti:

“İzmir’deki bir konferansım sonrasında bir üniversite hocası yanıma geldi ve ‘Bahar hocam dün kendimi çok yorgun ve bezgin hissediyordum, istifa edip görevi bırakmayı dahi düşündüm. Ancak sizin konferansınızdan sonra ne kadar kutsal bir görev yaptığımı anladım ve hayallerimizi gerçekleştirmek üzere görevime daha sıkı sarılmaya ve öğrencilerime daha fazla vakit ayırmaya karar verdim, tavsiyeleriniz üzerine zorlukları şansa ve fırsata çevireceğim’ dedi.” 


 

tıp
litaretür
bahar uslu
doktor
yale
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir