Medimagazin logo

Diyarbakır'da şark çıbanı vakaları

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından, son günlerde bölge illerinde şark çıbanı vakalarına sıkça rastlanması üzerine ilaçlama çalışması başlatıldı.
Diyarbakır'da şark çıbanı vakaları
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğünde görevli ziraat mühendisi Kadri Korkutata, yaptığı açıklamada, Irak ve Suriye'den gelen mültecilerle birlikte şark çıbanı vakalarının arttığını belirterek, hastalığa karşı ilaçlama çalışması yaptıklarını söyledi.

Belediyenin, sorumluluk alanındaki 815 kırsal mahalle, 215 merkez mahalle ve mezralarında ilaçlama çalışması yürüttüklerini ifade eden Korkutata, "Göç ile birlikte bölge illerinde şark çıbanı ve sıtmada artış görülmektedir. Bölgede ki artışa rağmen Diyarbakır'da yürüttüğümüz çalışmalardan dolayı başarılı sonuçlar aldık" dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, göç kuşağındaki iller olan Kilis ve Şanlıurfa'da toplam bin 344 şark çıbanı vakasının bulunduğunu kaydeden Korkutata, Diyarbakır'da ise dışarıdan gelen 5 şark çıbanı vakasına rastlandığını ve hastaların Sağlık Müdürlüğünce tedavi ettirildiğini dile getirdi.

diyarbakır
şark çıbanı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir