Glutensiz ekmek nasıl yapılır?
Çölyak hastaları için glutensiz ekmek nası hazırlanır?
Glutensiz ekmek nasıl yapılır?
27 Temmuz 2017 -

Çölyak hastalığı, insan bağırsağının gluten isimli proteine karşı ortaya çıkardığı alerjidir. Bu hastalıkla yüzleşen hastaların kesinlikle glutensiz ürünler kullanması gerekmektedir. 

Glutenli ürünlerin tüketilmesi durumunda bağırsaklar hasar görecek ve beslenme yetersizliği görülmeye başlanacaktır. Ancak bu sanıldığı kadar korkulacak bir durum değildir. Gelişen teknolojik yöntemler sayesinde artık pek çok ürünün glutensiz versiyonları market raflarında mevcuttur. Bu ürünler en az glutenli muadilleri kadar lezzetli ve kullanışlıdır. Pek çok yemek tarifini glutensiz ürünlerle uyarlamak ve bu sağlık sorunuyla yüzleşen insanların hayatlarını güzel hale getirmek için pek çok tarif ve ürün yapımı internette mevcuttur. Şimdi gelelim bizim vermek istediğimiz tarif; glutensiz ekmek yapımı tarifine. Tarifde pek .ok farklı un olduğundan dolayı ekmek oldukça lezzetli ve yenilesi olacaktır.

Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır: 1 kap çeltik unu, ½ kap glutensiz yulaf unu, ¾ kap akdarı unu, ½ kap tapyoka unu, ⅓ mısır nişastası, 1/+ keten tohumu, 1 yemek kaşığı ksantan sakızı (mısırdan elde edilen bir sakız), 3 yumurta, 1 yemek kaşığı elma sirkesi, 1 paket kuru maya, 1 yemek kaşığı pekmez, 3 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı tuz , 4 yemek kaşığı tereyağı ve  ½ kap sıcak su

Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olduktan sonra bir kapa kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. Diğer bir kapta ise yumurta, tereyağı, pekmez ve sirkeyi karıştırın. Üçüncü bir kapta mayanıza suyu ekleyin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Kabardıktan sonra sırasıyla yumurtalı karışımı ve kuru karışımı üzerine ekleyin. Bu son karışıma yavaş yavaş 1 kap daha sıcak su ilave ederek karıştırın. Farklı marka ürünler farklı reaksiyon gösterebileceği için hamur kek hamuru kıvamına gelinceye kadar bu işleme devam edin. Daha sonra önceden ısıttığınız fırın tepsisine hamuru tabanına glutensiz un serperek yerleştirin ki yapışmasın. Ekmek şeklini verdikten sonra 200 derecede 35-40 dakika kadar ekmeğinizi pişirin.

Bu ve bunun gibi tariflerle siz de glutensiz ürün lerden harika lezzetler ortaya çıkarabilirsiniz.

Yorum yazmak için tıklayınız

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Medimagazin veya medimagazin.com.tr sorumlu tutulamaz.

Bu konuya yorum yazılmamıştır.
SON HABERLER
#MedimagazinHİT (HAFTALIK)
#MedimagazinHİT (AYLIK)
İLANLAR
İlan Tarihi Detay Kategori
ETKİNLİKLER
Tarih Etkinlik Kategori Yer
20/09-20/09 7. Geriatri Günleri GERİATRİ İZMİ
19/09-22/09 14. Ulusal Genç Yaşam ve 4.Klinik Romatoloji Kongresi ROMATOLOJİ KIBR
19/09-22/09 16. Ege Romatoloji Günleri ROMATOLOJİ İZMİ
19/09-22/09 16. Metabolik Sendrom Sempozyumu BESLENME... MUĞL
20/09-22/09 5. Klinik Embriyoloji Derneği Kongresi HİSTOLOJİ... İZMİ
21/09-24/09 Dünya Gastroenteroloji Kongresi 2019 GASTROENT... İSTA
25/09-27/09 4. Ulusal Çocuk Genetik Kongresi ÇOCUK... ANKA