Medimagazin logo

Hemşirelikte nitelik artıyor

Üsküdar Üniversitesi hemşirelikte önemli bir ihtiyacı karşılıyor. Ülkemizde hemşirelik alanında doktora eğitimi veren program ve doktora eğitimi alan hemşirelerin sayıca yetersiz olmasından yola çıkan Üsküdar Üniversitesi hemşirelik doktora programı ile hemşirelere akademik kariyer imkanı sunuyor. Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Anabilim Dalı tarafından verilen eğitimle hemşireler hem yükseklisans hem de doktora yapma şansı yakalıyor.
Hemşirelikte nitelik artıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü çatısı altında geçtiğimiz yıl açılan programla doktoralı hemşireler yetişiyor.

 

Sağlık alanının temel mesleklerinden ve bilimsel bir disiplin olan hemşirelikte, kendine özgü bilgi birikimi ile topluma güçlü bir hizmet sunmada doktora programlarının büyük önem taşıdığını belirten Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selma Doğan, bu program sayesinde hemşirelerin doktora yapma imkanına sahip olduklarını ifade etti.

 

Prof.Dr. Selma Doğan, şunları söyledi:

“Hemşirelik Doktora Programı’nın amacı hemşirelik ve sağlık hizmetlerini geliştirmeye odaklı bağımsız ve özgün araştırmalar yapabilen, elde ettiği verilerden derin ve geniş bir bilgi ortaya koyarak ulusal ve küresel düzeyde bilim ve insanlığın yararına sunabilen, hemşireliğin kuramsal temellerini irdeleyerek yeni bir senteze ulaşan, çalıştığı alanda kanıta dayalı uygulamalar gerçekleştiren, bireylerin bakımında hemşirelik modellerinin etkinliğini test edebilen ve yeni bakım modelleri geliştirebilen, toplumun sağlık sorunlarıyla ilgili politikalar üretebilen, etik konularda duyarlı akademisyenler ve uygulama alanlarında öncü lider hemşireler yetiştirmektir. Ülkemizde hemşirelik alanında doktora eğitimi veren program ve doktora eğitimi alan hemşirelerin sayıca yetersiz olması, üniversitemiz bünyesinde açılan doktora programının önemini arttırmaktadır. ”

 

Araştırmacı hemşireler yetişiyor!

 

Prof.Dr. Doğan, Hemşirelik Doktora Programı ile hemşireliğin temel uzmanlık alanlarında evrensel bilimin gelişmesine katkıda bulunacak araştırmacı hemşirelerin yetiştirilmesinin amaçlandığını, araştırmalar yoluyla kanıta dayalı klinik bakım ve diğer hizmet alanlarının geliştirilmesi ve mesleğin bilgi birikimine ve bilimsel gelişimine katkı sağlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

 

Hemşirelikte nitelik amaçlanıyor!

 

Prof.Dr. Selma Doğan, programla üniversitelerdeki lisans ve lisansüstü eğitim programları ve hemşirelik bakım hizmetlerinin geliştirilmesine öncülük edecek geleceğin öğretim üyelerinin yetiştirilmesi ve doktoralı öğretim elemanları aracılığıyla hemşirelik eğitimi niteliğinin yükseltilmesine katkı sağlanmasının hedeflendiğini de dile getirdi.

 

Hemşirelik Anabilim Dalı Doktora Programı; hemşirelik uzmanlık alanları olan Psikiyatri Hemşireliği, İç Hastalıkları Hemşireliği, Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği, Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Toplum Sağlığı Hemşireliği, Hemşirelik Esasları ve Yönetimi uzmanlık alanlarını kapsıyor.

 

Ayrıntılı bilgi;

http://enstitu.uskudar.edu.tr/saglik-bilimleri-enstitusu/hemsirelik-anabilim-dali-doktora-programi

hemşirelik eğitimi
doktora
yüksek lisans
üsküdar üniversitesi
Yorum (1)
deniz
Hemşirelikte doktora yapacaksın sonra serviste hemşirelik yapmaya devam edeceksin, hemde üç kuruş maaş artışı olmadan. Ama iki yıllık aöf'yi on yılda bitirip sağlıkta lisans tamamlama programı açılmasıyla birlikte internet üzerinden yapılan sınavla ve para vererek bedavadan lisans tamamlayan hiçbir şeyden anlamayan hemşireler ise başınıza bakım hizmetleri müdürü olacak. Önce siz sağlıkta liyakat üzerine eğilin de o kadar dirsek çürütmüş, mezun olana kadar onlarca ingilizce makale çevirisi yapmış, seminerler sunmuş, üstüne birde yıllar alan tez çalışmaları ve uluslararası dergilerde yayınları bulunan hemşirelerin hakkını yemeyin. Bunu sağlıkta doktora yapan biri olarak söylüyorum. Uluslararası hakemli dergilerde yayınlarım ve kongrede sunulan bildirilerim olmasına ve ingilizcem bulunmasına rağmen hala servis hemşiresiyim. Doktora yapmanın zorluğunu yapmayan bilemez.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir