Medimagazin logo

Meme ameliyatı ne zaman yapılmalı?

Gelişme çağında memeleri yeterince büyümemiş kişiler olduğu gibi doğum sonrası memelerinde hacim kaybı yaşayanlar da olabilmektedir. Bu gibi durumlarda küçük meme büyütme ve dolgunlaştırma operasyonları yapılarak, estetik olarak kişileri memnun edecek bir sonuca ulaşılabilmektedir.
Meme ameliyatı ne zaman yapılmalı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Küçük memeli kadınlar, genel olarak dişilikleriyle ilgili özgüvensiz hissedebilirler. Bu kişilerin meme estetiği ile memelerini büyüterek, dengeli bir vücut formuna kavuşabilmeleri mümkündür. Gelişme çağında memeleri yeterince büyümemiş kişiler olduğu gibi doğum sonrası memelerinde hacim kaybı yaşayanlar da olabilmektedir. Bu gibi durumlarda küçük meme büyütme ve dolgunlaştırma operasyonları yapılarak, estetik olarak kişileri memnun edecek bir sonuca ulaşılabilmektedir.

Operasyon öncesinde, meme boyutu kişinin beklentisine göre planlandığı gibi, memenin özellikleri de değerlendirilmektedir. Doktor hem hastanın taleplerini hem de kendi belirlediği ölçüyü karşılaştırarak, en uygun olan işlemi yapmaktadır.

Operasyonda yapısal olarak yuvarlak ya da damla formundaki silikonlar kullanılmaktadır. Bunun seçimi de yine kişinin vücut özelliklerine göre değişir. Silikonların dış yüzeyi düz ya da pütürlü olabilir. Bunun dışında yapılan işlemin hangi yöntemle ya da kas altında mı üstünden mi yapılacağı gibi çeşitli ayrıntılı konular görüşülür. Doktor ve hasta tüm süreci detaylarıyla konuşurlar. Meme büyütme ameliyatlarından sonra hastalar hem kişisel hem de iş hayatında daha özgüvenli olduklarını, bunun da yaşam kalitelerini kökten değiştirdiğini paylaşmaktadırlar. Meme küçültmede de aynı şekilde estetik olarak kişileri rahatsız eden ‘aşırı’ görüntüde değişiklik yapılır. Büyük memelerin kişiye yalnızca estetik değil işlevsel olarak da olumsuz etkileri olmaktadır. Bunlar; omuz, sırt ve boyun ağrıları, duruş bozuklukları, meme altlarında terleme ve mantar enfeksiyonları riski yaşanmasıdır. Bunlara ek olarak, kişide sosyal yaşamda mutsuzluk, rahat giyinememe ve dolayısıyla insanlarla iletişimde sorunlar olarak sıralanabilir. Memede küçültme yapıldıktan sonra hasta oldukça rahatlamakta, sorunları tamamen sona ermektedir. Kişilerin hareket kabiliyeti artar, sosyal hayatında daha özgüvenli olur.

Meme estetiği ameliyatları genel anestezi ya da sedasyon altında yapılmaktadır. Ameliyatın ne kadar süreceği operasyonda yapılacak işleme bağlı olarak değişmekle beraber; ortalama meme büyütmede birkaç saat, meme küçültmede ise 2 – 3 saat sürmektedir.

Ankara’da kliniğimizde yaygın olarak yapılan ve hastalarımızın hayat kalitesini olumlu anlamda etkileyen bir diğer operasyon da burun estetiğidir. Verilen diğer hizmetlerle ilgili bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için Plastik ve Estetik Cerrahı Prof. Dr. Hüseyin Borman’ın resmi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

meme
ameliyat
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir