Medimagazin logo

Türkiye’nin ilk hemşire yardımcıları mezun oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Şubat ayında verdiği kadro sözünün ardından, hemşire yardımcısı olarak mezuniyet sevinci yaşayan Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri iş hayatına atılmayı planlıyor.
Türkiye’nin ilk hemşire yardımcıları mezun oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tokat Erişim Sağlık Meslek Lisesi tarafından düzenlenen mezuniyet törenine katılan hemşire yardımcısı adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği müjde ile çifte sevinç yaşadı. Bir taraftan okullarından mezun olmanın sevincini yaşayan öğrenciler, üniversite, devlet ve özel hastanelerde açılacak hemşire yardımcılığı kadrolarında iş bulmayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz şubat ayında verdiği müjdede yeni düzenlemeye göre ’Sağlık Meslek Liseleri’nden mezun olan öğrenciler hemşire yardımcısı olarak sağlık kurumlarında çalışmaya başlayabileceği belirtilmişti. Sonrasında alınacak terfi ile hemşire statüsü kazanma şansı da olan yeni mezunlar, bu maksatla bir an önce iş hayatına atılmak istiyor. Kep atarak hemşire yardımcısı statüsü kazanan öğrencilerin hayata erken atılmasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Nilgün Koyuncu: " Tabi ki 4 yıllık okullarından, öğretmenlerinden, bizlerden ayrılıyorlar. Bir taraftan da işlerine başlayacaklar, kendi paralarını kendileri kazanacaklar. Hayata hızlı bir şekilde giriş yapacaklar lise mezunları olacaklar. Büyük bir heyecan ve mutluluk içerisindeler" şeklinde konuştu.

 

Bir taraftan eğitimine devam ederken bir taraftan da çalışmak istediğini söyleyen yeni mezunlardan Cansu Yudum Sanca, hemşire yardımcılığı atamalarında kendilerine verilen kontenjan ile tüm meslektaşlarının iş bulmasını diledi. Mert Ekinci isimli mezun ise diplomasını aldıktan hemen sonra özel hastanelere iş başvurusunda bulunacağını söyledi.

hemşire yardımcısı
Yorum (15)
songül avcı
allahaşkına böyle bir meslek var mı soruyorum size.Çocukları ve ailelerini ziyan ettiler bence.Hastaya dokunma yetkileri yok işlem yapma yetkileri yok Diplomalı hastabakıcı deselerdi barii
54
Cevapla
Menekşe
Sağlık profesyonelleri içerisinde görev tanımı en muğlak meslektir Hemşirelik. Pratikte yapması gerekir denilen hertürlü angaryayı yapar. Ünvanı hemşire olan bile kendisini yaptığı işte konumlandıramazken ve hertürlü sömürüye açıkken. Yardımcı hemşirelik diye bir ünvan inşa edip potansiyel işsiz ve ezilen gurup yaratmak bu ülkenin gençlerine yapılan bir haksızlıktır diye düşünüyorum. Güneş çarığı, çarık ayağı sılar misali. Sistem personeli personel yardımcı personeli gerecek gibi görünüyor. samimi olarak o gençlerimiz için çok ama çok üzgünüm.
47
Cevapla
neco
aynı eğitimi alıpta hemşire ebe olarak mezun olanlar vardı. şimdi aynı eğitim ile siz hemşire yardımcısı yapıyorlar. sonrada bunu müjde diye yutturuyorlar. aynı paraya mercedes alabilirken elinize murat 124 veriyorlar sizde memnun oluyorsunuz.
24
Cevapla
Ahu
Sağlık meslek liseleri yıllardır kapatılacak diye Üniversiteleri avutuyorlar. Sağlığın eğitimsiz ve kalitesiz hemşirelere ihtiyacı yoktur. Bazıları da hasta bakıcılığını bile beğenmiyor. Liseden ne olmayı bekliyorlar çok merak ediyorum.
29
Cevapla
İlayda
Biz lisans hemşireler ve hekimler olarak hastanede ne hicbir vasıfı olmayan hemşire yardımcılarını istiyoruz ne de lise duzeyi eğitim almış hemşireleri istiyoruz.
18
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir