Medimagazin logo

Hastalıklara karşı 633 yeni ilaç yolda

Nano teknolojiden yapay protein üretimine kadar birçok farklı yöntem kullanan ilaç ve biyoteknoloji firmaları, 633 yeni ilaç üzerinde çalışıyor. Ar-Ge çalışmalarında ağırlık kanser tedavisinde
Hastalıklara karşı 633 yeni ilaç yolda
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Nano teknolojiden yapay protein üretimine kadar birçok farklı yöntem kullanan ilaç ve biyoteknoloji firmaları, 633 yeni ilaç üzerinde çalışıyor. Ar-Ge çalışmalarında ağırlık kanser tedavisinde.

Halen üzerinde çalışılan ilaç adaylarının 254'ü farklı kanser türlerini, 162'si enfeksiyonları, 59'u bağışıklık sistemini, 25'i kalp ve damar hastalıklarını, 19'u ise diyabeti tedavi etmeyi hedefliyor. Laboratuvarlar, araştırma sınasında en son teknolojiden yararlanıyor. Bunlar arasında virüsleri bulup yok eden nano robotlar, hasar görmüş kalp ve omurilik dokularının yenilenmesi, gen tedavisi ve laboratuvar ortamında yapay protein üretilmesi gibi teknikler yer alıyor. Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD), ilaç ve biyoteknoloji firmalarının sadece HIV/AIDS konusunda değil, insan sağlığını tehdit eden pek çok farklı hastalığa karşı mücadeleyi yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtiyor. Sağlığı tehdit eden bütün rahatsızlıkların üzerine gidildiğini kaydeden derneğin genel sekreteri Engin Güner, yenilikçi ilaçların yaşam kalitesini yükselttiğini vurguluyor: "Firmalarının Ar-Ge çalışmaları yoğun bir şekilde sürüyor. Yenilikçi yaklaşımlar, sektörün küresel rekabet gücünü artırıyor. Bu atılım dalgasında yer almak ve gerek hastalarımıza gerekse de ekonomiye daha fazla değer kazandırabilmek için ülkemizde de yenilikçiliği teşvik eden ortamı hazırlamalıyız. Pek çok uluslararası ilaç firması dünyada yatırım yapacak bölge arıyor. Türkiye, doğru adımlar attığı takdirde, krizin etkilerini azaltacak ciddi bir yatırım potansiyelini hayata geçirebilir."

Çağlar Avcı
Zaman

hastalıklara
karşı
633
yeni
ilaç
yolda
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir