Medimagazin logo

Koç'lardan 10 milyon dolarlık tıp merkezi

Vehbi Koç Vakfı tarafından 18 yıl önce İstanbul Anadolu yakası Çiftehavuzlar'da 4 bin 500 metrekare kapalı alana kurulan MedAmerikan Polikliniği, yeni yasalar çerçevesinde Bağdat Caddesi, Feneryolu'nda 9 bin metrekare kapalı alanda 10 milyon dolar yatırım tutarı ile sıfırdan planlanarak MedAmerikan Tıp Merkezi'ne dönüştü.
Kaynak: ZAMAN
Koç'lardan 10 milyon dolarlık tıp merkezi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tıp Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, tamamen yenilenen MedAmerikan'ın neredeyse bir hastane haline geldiğini belirtti. Hayat standardı yükseldikçe insanların sağlıklarına daha fazla dikkat ettiğini, sağlık için daha fazla para harcadığını ve daha iyi tesisler talep ettiğini vurgulayan Koç, “Memleketimizde de gayet modern hastanelerin devamlı açıldığına şahit oluyoruz. Hastaneler ekipman ve bakım, otel ve yiyecek-içecek olmak üzere 3 ana kısımdan oluşurlar. Ama bunlar madalyonun bir tarafıdır. Yatırım yapınca elde edilebilir. Oysa madalyonun diğer tarafı çok kalifiye ve tecrübeli doktorlar, cerrahlar, hemşireler ve idari personeldir. İşte bunu kaliteli bir şekilde halletmek işin zor, meşakkatli ve vakit alan tarafıdır.” dedi.

medamerikan tıp merkezi
rahmi koç
sağlık yatırımı
tıp merkezi
Yorum (3)
hasan
Koç'un söyledikleri doğru, işin en önemli tarafı kaliteli hekim bulmak. Malesef uygulanan yanlış politikalar yüzünden hekimlerin temel tıp dallarına dağılması yüzünden ilerimiz karanlık. İş adamlarımızın bu faktörleri göz önüne alarak yeni hükümete eski bakan R. Akdağ yasalarının ve uygulamalarının biran önce kalkmasını sağlaması ve hekimliğin tekrar yüceltilmesi gereklidir.Aksi halde bu kuruluşların küks otel dışında bir anlamı kalmaz.
1
Cevapla
ahmt ay
Bu yil oldu hala amerikan tip merkezi aciyor eskiden havaliydi vutur isimler ama gecti gerci koc yerli turk gibi seylerden pek hoslanmiyor anladigim kadariyla o yuzdende olabilir ne olsa tum buyuk ve yabanci firmalarin distributorlugunu yapiyor
1
Cevapla
tatil köyü
Demekki neymiş...dışı -içi cilalı hastane ,otel-imsi, tatil köy-ümsü hastane yapmak önemli değil...kalifiye adamın yoksa tedavi için o hastane bu hastane...pardon o otel bu otel gezer durursun
4
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir