Medimagazin logo

Köpeğe ilaç yazmayan aile hekimlerinin soruşturmasında ilginç detaylar!

İstanbul Bayrampaşa’daki Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezi'ne giden Aynur E., “Köpeğimin tedavisi için lazım” dediği, halüsinasyonlara neden olan ve reçetesiz satılmayan ilacı SGK üzerinden yazmayan doktorları şikayet etti. Doktorlar hakkında soruşturma açıldı
Kaynak: Hürriyet - Aydemir Kadıoğlu
Köpeğe ilaç yazmayan aile hekimlerinin soruşturmasında ilginç detaylar!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Bayrampaşa’da, Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezine giden Aynur E., “Köpeğimin tedavisi için lazım” dediği, araç tutmalarına karşı kullanılan, yüksek dozlarda delirium ve halüsinasyonlara neden olan, reçetesiz satılmayan ilacı, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) üzerinden yazdırmak istedi. Aile hekimi Dr. Faruk Çolakoğlu’na ilacı veterinerin önerdiğini ancak reçeteli olduğu için alamadığını söyledi. Dr. Çolakoğlu da “Sizin üzerinizden köpeğe ilaç yazamayız” diyerek Aynur F.’nin dışarı çıkmasını istedi. Aynur F., sonraki günlerde aynı sağlık merkezindeki diğer doktorlardan da ilacı yazmasını talep etti. Tüm doktorlardan olumsuz cevap alan Aynur F., Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyette bulundu.

Hürriyet'ten Aydemir Kadıoğlu'nun haberine göre, Dr. Faruk Çolakoğlu ve başka bir doktor hakkında soruşturma başlatıldı.

‘KÖTÜYE KULLANILABİLİR’

Dr. Faruk Çolakoğlu olayla ilgili şöyle konuştu:

“Yaşanan olay çok trajikomik, Levent Kırca skeçleri gibi. Ben ‘İlacı yazamayız’ dedim ve kendisinin başka bir şikâyeti yoksa, odadan çıkmasını istedim. Hanımefendinin istediği ilaç kontrole tabi bir ilaç, kötüye kullanımı mümkün olan bir ilaç. Ki devlet de bunu bildiği için kontrole tabi ilaçlar listesine koydu. Normal hastalara yazarken bile gerçekten ihtiyacı var mı diye düşünürken, köpeğe o ilacı yazmak suç olurdu. Bir de bu ilacı yazmak SGK’yı dolandırmaya girer, sonuçta ihtiyaç dışında ve amacı dışında yazılmış bir ilaç olur.”

 


İstanbul Sağlık Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklama:

Bazı medya organlarında yer alan ‘Köpeğe İlaç Yazmayan Aile Hekimlerine Soruşturma’ başlıklı haberlere yönelik aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek görülmüştür.

 

Bayrampaşa İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Cevatpaşa Aile Sağlığı Merkezi   Aile Hekimliği birimine kayıtlı hasta ve hasta yakını ile Aile hekimi arasındaki uzun süredir olan problemlerle ilgili şikayete konu hakkında müdürlüğümüzce muhakkik görevlendirilerek inceleme başlatılmıştır. İnceleme konusu genel anlamda Hasta yakını - Hekim arasında davranış, iletişim, tehdit ve hakaret iddiaları ile ilgili olup süreç halen devam etmektedir. İnceleme sonucu muhakkik tarafından düzenlenecek inceleme raporunun kanaatine göre değerlendirme yapılacaktır. Ayrıca Hekim ve hasta yakını arasındaki adli süreç devam etmektedir.

            Ülkemizin de içinde bulunduğu Kovid -19 ile başarılı mücadelede en önemli hizmeti sunan Aile hekimlerine haksızlık yapılıyormuş algısı uyandırılmasından üzüntü duymaktayız. Hukuki ve idari süreçlerin devam ettiği konu hakkında yönlendirici mütalaalardan kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

aile hekimi
veteriner
sgk
Yorum (20)
ALİ OSMAN
Biri bana bu haberin ŞAKA olduğunu söylesin
43
Cevapla
ömer hayyam
NUTKUM TUTULDU BUNU SORUŞTIRMA HALİNE GETİRENİN SORUŞTURULMASI LAZIM LİYAKATSİZLİK TEPEDE
73
Cevapla
murat 124
madem bu kadar ardebe yaratacak ilac ben veteriner ilaclari ureticileri yerinde olsam insanlarin kullanamayacagi versiyonlarini uretir piyasaya surerdim. bu konuda bir talep var diye kemik seklinde kuru kopek mamasinin icinde sase yap ilac olarak adi gecmese bile besin mineral takviyesi diye , dedikodu gazetesine de fisilda ..o yolunu bulur.
6
Cevapla
İşte Bu
SGK yı dolandırmamı isteyen bu şahsa ne dememi isterdiniz? Biliyorum ki bu tür olaylar tekrar edecek. Hiç olmazsa bir daha bu tür dolandırıcılık teklifleri ile gelen vatandaşlar olduğunda onları incitmeden nasıl davranacağımızı öğrenmiş oluruz Saygılarımla...
15
Cevapla
Abdullah Yıldırım
Bana yıllar evvel sevk kağıdı olan dönemlerde bir şahıs ineği için kullandığı ilacın küpürünü gösterip yazmamı istemişti; Bende o şahısa ineğinin üzeirne daire amirinden imzalı sevk al gel, yazayım demiştim ve şahıs gidip bir daha da geri gelmemişti. Bunlarda köpeğinizi için bize kayıt ettirmeniz lazım deselermiş ve bunca kırtasiye işine maruz kalmazlarmış en azından bu seferlik.
21
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir