Medimagazin logo

Lazerle selülit tedavisi

Okmeydanı Damar Merkezi'nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Cafer Abbasoğlu, hareketsiz yaşam, kötü beslenme ve hazır gıda tüketiminin artmasının selülit sorununu da beraberinde getirdiğini belirterek, “Neredeyse her 10 kadından 9’unun ortak sorunu olan selülit, sadece bacakta olmuyor. Kalça, karın bölgesi, kollar, göğüs, omuz gibi bölgelerde de selülit olabiliyor. Bu estetik sorun değil, sağlık sorunudur. Mutlaka uzman hekim tarafından tedavi edilmesi gerekir” dedi.
Lazerle selülit tedavisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dr. Abbasoğlu, selülit ve selülitle savaşta en etkili yöntem olan ‘Düşük Yoğunluklu Lazer Tedavisi’ni anlatarak, “Genişleyen yağ hücrelerinden ötürü vücutta fazla su tutulmaya başladığında dolaşım zayıflar, dolayısıyla dokulara daha az oksijen gider ve dokular elastikiyetini kaybeder böylece derinin üst bölümünde pütür pütür portakal kabuğu dediğimiz görüntüye sebep olurlar. Selülit aslında bir dolaşım, cilt altında micro sirkülasyon sorunu olup, mutlaka sağlık uzmanları tarafından tedavi edilmelidir. Selülit hastalarında lazer terapi cilt ve cilt altındaki dokulara ulaşarak vücudun doğal iyileştirme sürecini uyaran özel tip bir ışın tedavisidir. Lazer tedavisi cilt altında oksijenizasyonda ve ciltaltı beslenmesini artırarak dolaşımı hızlandırarak ciltte canlılık ve düzleşme sağlamaktadır. Vücutta, şişme ve enflamasyonda azalma sağlar” dedi.
Selülit tedavisi dendiğinde lazer tedavisinin akla gelen tedavi yöntemlerinden biri olduğunu kaydeden Abbasoğlu, “Ancak burada bahsettiğimiz lazer tedavisi bilinen lazer tedavilerinden farklı ‘düşük yoğunluklu laser’ tedavisidir. Tedavinin diğer bir adı da Kırmızı Lazer Tedavisidir. Selülit ve dolaşım bozukluğu hastalarında kırmızı lazer tedavisinin etkileri de vardır. Bunlar, artmış hücre metabolizması, kan akımının lazerin etki ettiği cilt, ciltiçi ve ciltaltı bölgelerinde artması, kollagen ve kas dokusunun gelişimi ve yenilenmesi, iltihap ve ödemin azalması, bağışıklık sisteminin uyarılmasıdır” dedi.
Abbasoğlu şunları söyledi:


“Lazer ışığı cilt ve cilt altındaki dokuya girdiğinde, kan hücrelerı tarafından emilerek, enerjiye dönüştürülür. Böylece hücre geçirgenliği değişikliğe uğrayarak hücre ve membranlar arasında micro sirkülasyonu artırarak ve lenf dolaşımını hızlandırarak selülitlerin kalıcı olarak yok olmasını sağlar. Yüzde, boyunda, bacaklarda, kollarda kısacası tüm vücutta bulunan selülitlerde, düzleşme, sıkılaşma meydana getirir. Hastada koldan damar yolu açılır ve ince bir katater yardımıyla lazer ışını doğrudan kana ışınlanır. Kan hücrelerinin ışını emmesiyle kan dolaşımı artar böylece cilt ve cilt altı dokusunda berraklaşma, düzleşme sağlanır. Tedavi 1’er saatlik seanslar halinde toplam 10 seans olarak uygulanır.Diğer lazer tedavilerinden en büyük farkı uzman bir hekim eşliğinde gerçekleşmesidir.”

lazerle
selülit
tedavisi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir