Medimagazin logo

Özel hastanelere kadro müjdesi

Sağlık Bakanlığı'nın 5 yıldır kadro açmaması nedeniyle doktor sıkıntısı yaşayan özel hastanelere sonunda beklenen kadro müjdesi çıktı.
Kaynak: TAKVİM
Özel hastanelere kadro müjdesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tam Gün Yasası nedeniyle yarım zamanlı doktor çalıştıramayan, özel hastanelerin personel alımının önü açıldı.

HEKİM SAYISI ARTIYOR
Bakanlığın yayımladığı yeni yönetmelikle özel hastaneler, 2014 yılı başına kadar branş farkı gözetmeksizin istediği kadar kadro alabilecek. Yönetmelik özel hastanelere 31 Aralık 2013'e kadar hekim alabilme şansı veriyor. Kadrosunu tamamlayan hastaneler isterse, 2014'ten itibaren devlet hastanesinin doktor kadrosu ile becayiş (değişim) yapabilecek. Kadro sorununu ortadan kaldıran yönetmelik özel hastanelerin poliklinik şartlarını da yumuşattı. Bir branş polikliniğinde sadece iki doktor çalıştırabilen özel hastaneler bundan böyle, saatlerini belirtmek koşuluyla 24 saat boyunca istediği kadar hekimi aynı poliklinikte çalıştırabilecek.

ÖDÜL GİBİ CEZA İNDİRİMİ
Özel hastanelerle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan sözleşmede, cezalarla ilgili yeni düzenlemeler yapıldı. 2012 tarihli ilk sözleşmede yer alan 'Bir fatura döneminde işlemlerle ilgili uygulanacak cezai şart toplamı, cironun yüzde 20'sini geçemez' ifadesindeki rakam, 'yüzde 5' olarak değiştirildi. Bundan sadece 'yasaklanan ilaç ve tıbbi malzemelerin kullanılması, belgede tahrifat gibi suçlar' ayrı tutuldu. Ayrıca daha önce ceza kesilen hastaneler de, ödedikleri tutarın yüzde 75'ini geri alabilecek.

özel
hastanelere
kadro
müjdesi
Yorum (3)
ayt12
Hocalara gün doğdu... (tesadüfe bak, ne de olsa 2 ay sonra muayenehaneye devam mı tamam mı diye karar verilecekti)
1
Cevapla
ALİ ŞAHİN
"Özel hastaneler, 31/12/2013 tarihi bitimine kadar, uzman kadroları ile planlama kapsamındaki merkezleri başka özel hastaneye devredebilir veya özel hastaneler kendi aralarında karşılıklı olarak uzmanlık dalı değişimi yapabilirler. Ancak başka bir ildeki özel hastaneye kadro devri ve karşılıklı olarak uzmanlık dalı değişimi, Planlama ve İstihdam Komisyonunun görüşü alınarak Bakanlıkça uygun bulunması halinde yapılabilir. Kadro devri iş ve işlemleri, müdürlükçe Sağlık Kuruluşları Yönetim Sistemi üzerinden sonuçlandırılır ve Genel Müdürlüğe bildirilir. 31/12/2013 tarihinden sonra planlama kapsamındaki merkezlerin devri ile kadro devri ve değişimi yapılamaz. Devir alınan kadrolar sebebiyle ünite, birim, yatak artırımı ile planlama kapsamındaki cihaz ilavesi hakkı elde edilmiş ise bu kadroların 31/12/2013 tarihine kadar yeniden devri halinde, hastane bu kadrolardan doğan haklarından vazgeçmiş sayılır ve bu haklar düşer." Sanıyorum buna göre Takvim Gazetesinden alınmış bir yorumu yayınlıyorsunuz.Bazı hekim sitelerinde bu haberin aslında gerçeği yansıtmadığı yazılıyor.Yani yeni kadrolar açılmadığı ve ancak özel hastanelerin kendi aralarında değişim yapabileceği söyleniyor. Öyleyse böyle bir haberi tam araştırmadan yapmak Medimagazine yakışmıyor. Sayın Moderatör öyle bir durum varsa, lütfen net bir açıklama getirin.
0
Cevapla
ÖF
Bakanlığın yayımladığı yeni yönetmelikle özel hastaneler, 2014 yılı başına kadar branş farkı gözetmeksizin istediği kadar kadro alabilecek. Yönetmelikte bu mu anlaşılıyor? Pes yani...
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir