Medimagazin logo

Romanya'da hasta ameliyat sırasında 'yanarak' hayatını kaybetti

Romanya'da ameliyat için alkol bazlı bir maddeyle dezenfekte edilen 65 yaşındaki hasta, elektrikli neşter kullanılınca vücudu alev aldı
Kaynak: BBC Türkçe
Romanya'da hasta ameliyat sırasında 'yanarak' hayatını kaybetti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Olay Romanya'nın başkenti Bükreş'te 22 Aralık'ta gerçekleşti. Pankreas kanseri 65 yaşındaki kadın hasta için, Floreasca Hastanesi'nde ameliyat kararı verildi, cerrahlar kadını operasyon öncesi alkol bazlı bir maddeyle dezenfekte etti.

Bunun ardından doktorların elektrikli neşter kullanması üzerine kadının vücudu alev aldı.

Kadının vücudunun yüzde 40'ında yanıklar oluştu, hasta bir hafta sonra hastanede hayatını kaybetti. Polis kadının ölümü üzerine bir soruşturma başlattı.

Romanya medyasına konuşan hastanın ailesi, bazı detayları basından öğrendiklerini, onlara bu olayın sadece kaza diyerek geçiştirildiğini anlattı. Aile, bir suçlamada bulunmadıklarını, sadece ne olduğunu anlamak istediklerini söyledi.

Sağlık Bakanı Victor Costache, bu 'travmatik olayın' inceleneceğine söz verdi.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Horatiu Moldovan ise doktorların, "alkollü dezenfektan kullanılan operasyonlarda elektrikli neşterin kullanılmadığını bilmesi gerektiğini" söyledi.

Romanya, Avrupa Birliği ülkeleri arasında sağlık sistemine kişi başı ve GSYH'ya oran açısından en az fon ayıran ülke. Kıtada çocuk ölüm oranının da en yüksek olduğu yer.

Hastane sistemi yeteri kadar gelişmiş değil ve tıp personalinde sürekli bir açık yaşanıyor.

elektrikli nester
cerrahlar
floreasca hastanesi
romanya
pankreas
victor costache
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir