Medimagazin logo

Şırnak’ın Cizre ilçesine özel hastane açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesi her geçen gün gelişirken, sağlık alanında önemli mesafe kat ediyor. Devlet daire hizmetlerinden ötürü özel sektörlerde artık Cizre’ye yatırım yapmaya başladı. Kısa süre önce Cizre’de açılan özel Botan Hospital, bölgede yapılmamış ameliyatları gerçekleştirirken, Kuzey Irak’tan da hasta aldığı alıyor.
Şırnak’ın Cizre ilçesine özel hastane açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Güneydoğu'da sağlık alanında ciddi gelişmeler yaşanıyor. Hem devletin hem de özel sektörün bölgeye yaptıkları yatırımlar bölge insanını sevindiriyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesi’nin hizmete girmesinden sonra açılan fabrikalar yatırımcıyı bölgeye çekerken, kısa süre önce hizmete açılan Özel Botan Hospital de sağlık alanında önemli bir katkı sağladı. Modern ve son teknolojiyi kullanan hastane 51 yataklı, 21 doktor ve 110 personelle hizmet veriyor. Hastanenin açılmasıyla beraber bölge insanının başka illere gitmesine gerek kalmayacağı belirtilirken, günde 500 hasta muayene ediliyor.

    "51 YATAKLI VE 21 HEKİMLE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYORUZ"

    Hastane hakkında açıklamalarda bulunan Cizre Özel Botan Hospital Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekimi Şaban Alpaydın, “8 ay önce hastanemizi faaliyete açtık. 30 yataklı kapasite ile başladık. Şuanda 51 yataklık kapasiteye çıkmış bulunmaktayız. 12 tane yeni doğan yoğum bakım ve 8 tane de yetişkin yoğum bakım yatağımız halihazırda mevcut. 18 tane uzman ve 3 tane de pratisyen hekim olmak üzere toplam 21 hekimimizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Hizmetlerimize her gün yeni branşlar, yeni birimler eklemek niyetindeyiz. Günden güne bunları gerçekleştiriyoruz. En son ortopedi, göz ve beyin cerrahi uzmanlarımız göreve başlamış bulunmaktalar. Her hekim kendi branşında her türlü ameliyatı yapabilmektedirler. Hastane altyapımız tüm bunlara uygundur.” diye konuştu.

    “GÜNDE 500 HASTAYI MUAYENE EDİYORUZ”

    Cizre’de hastaneyi açarken herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarını söyleyen Başhekim Şaban Alpaydın, “Buraya Diyarbakır’dan iki arkadaşla birlikte geldik, burayı birlikte kurduk. Vali’den, sağlık müdürümüzden ve buradaki sivil toplum kuruluşlarından her türlü desteği alarak buraya geldik. Hem kamudan hem de özelden insanlar bize ciddi destek sağlıyorlar. Her hangi bir sorunla karşılaşmıyoruz. Bölgenin siyasi istikrarın kavuşmasıyla birlikte yatırımlarımıza devam ediyoruz ve hastanemizi büyütmeye devam ediyoruz. Bakanlıktan sadece ricamız ihtiyacımız olan kadrolarımızın yerine getirilmesidir. Toplam şuanda 130 tane personel çalışmaktadır. Bunların 23’ü doktor geri kalanı bu bölgedeki insanlardan oluşuyor. Günlük ortalama şuanda 500 hastaya hizmet vermekteyiz. Cizre ilçemiz Habur Sınır Kapısı’na yakın olmasından dolayı da Irak’tan da ciddi anlamda hasta akışı almaktayız. Komşu alan Irak’a da hizmet vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

    “90 TANE BAYAN PERSONEL ÇALIŞIYOR”
    
    Hastane de personel olarak çalışan Bahar Adıgüzel, “Bölge için böyle bir imkanın açılması çok iyi oldu. Mesela gerek bu bölge için gerekse başka bir bölge için daha önce böyle bir hizmet olanağı sağlanmadı. Mesela burada 90 tane bayan personel çalışmaktadır. Aile imkanları çok zor olduğu için başka bir yerde belki bu imkanlar sağlanmıyor. Ama burada bölgemizde o imkanlar sağlanıyor. Çok kız arkadaşımız burada iş imkanı görüyor. İş buluyor. Başka yer iş imkanı yok.” dedi.

    Hastanede çalışan Bilge Bilge adında başka bir personel de, özellikle sağlık açısından bölge insanları için hastanenin burada açılmasının iyi olduğunu söyledi. Bilge Bilge şunları söyledi: “Burası biliyorsunuz hizmet açısından geri kalınmış bir bölge idi. Ama böyle yatırımların yapılmasıyla beraber bu iz gittikçe kayboluyor. Bize de iş imkanı oluyor. Hem bizim için hem de diğer kız arkadaşlarımız için güzel bir iş imkanı sağladı.”

    KUZEY IRAK BÖLGESEL KÜRT YÖNETİMİ’NDEN DE HASTALAR GELİYOR

    Şırnak bölgesinin sağlık alanında ciddi manada mesafe katmasına destek sağlayan Botan Hosbital, aynı zamanda Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bölgesinden de hasta alıyor. Kürt Yönetimi tarafında bulunan Zaho, Duhok ve Erbil kentlerinde yaşayan vatandaşlar da zaman zaman Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye gelerek Cizre’de bulunan özel Botan Hastanesi’ne geliyor.

    Bölge insanları böyle bir hastanenin açılaması kendileri açısından güzel olduğunu ifade ederek, artık en ufak bir ameliyat için başka illere gitmeye gerek kalmadığını artık kendi bölgelerinde tedavilerini gördüklerini dile getirdi.

botan hospital
cizre
hastane
özel hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir