Medimagazin logo

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

SGK üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanan kişilerin alabilecekleri kazanımlar birçok bölüm özelinde yetersiz kalabilmektedir. Acil durumların yanı sıra gerekli görülen muayene ve operasyon işlemleri içinde bu durumun olabilmesi ihtimal dahilindedir. Bundan dolayı tamamlayıcı sağlık sigortası ile SGK’lı kişilerin çok daha kapsamlı bir şekilde hizmetlerden faydalanması elde edilebilir. Ayrıca çok daha uygun fiyatlarla yapılacak işlemlerle tedavilerin daha kaliteli bir şekilde alınması, tedavi giderlerin sorun çıkarmaması başlıca kazanımlardandır.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Avantajları

Hem yatarak hem de ayakta görülebilecek tüm tedavilerde çok daha geniş yelpazeli imkanlar elde edilir. Var olan teminat durumlarına göre tamamlayıcı sağlık sigortası ile benzersiz avantajların sahibi olunabilir. Ameliyat, oda, yemek, ilaç tedavisi, yoğun bakım ünitesi ya da doktor takibi durumlarının tamamı için etkilidir.

Sağlık hizmetlerinin daha özel alınabilmesi için sigorta şirketleri aracılığıyla hemen başvuru yaparak tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırılabilir. 
Özellikle çok ciddi sağlık sorunlarında kalite hizmet almak isteyenler için düzenlenmiştir. Ayrıca tedavisi uzun bir süreye yayılmış hastalıkların giderilmesinde de çok daha ekonomik olan tamamlayıcı sağlık sigortası seçimi yapılabilir. Sigorta özelindeki primler ise kişiye bağlı olarak değişmektedir. Sigorta şirketlerinin yapacakları sözleşmelerdeki teminatların yanı sıra, kişinin yaş durumu, sağlık durumu da prim ödemelerinde belirleyici olur. 

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Teminatları

Özel sağlık sigortalarına kıyasla çok daha makul seviyelerde olması ve daha hızlı yaptırılabilmesinden ötürü tamamlayıcı sağlık sigortası son yıllarda çok daha fazla kişinin tercihi olmuştur. SGK kapsamında olan durumlarda geçerliliğe sahip olup SGK tarafından tedavinin kısmen karşılanması halinde de geriye kalan masraflarda karşılama imkânı verir. 
SGK’lı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamı tamamlayıcı sağlık sigorta olanağından yararlanabilir, ek teminat durumları isteyebilir.

Yatarak tedavi etme ve ayakta tedavi etme durumlarında teminat vardır. Tıbben gerekli olan tüm hususların yapılması ve karşılanmasında kullanılır. Dahili veya cerrahi operasyonlarda sigorta kapsamındaki teminatlar arasında yer alır. Bu teminatların ayrı olarak satın alınması da söz konusudur. Ayakta muayene için 10 defaya kadar kullanım olabilir. Bununla birlikte tanı ve muayene süreçlerinde aynı kurumun kullanılması talep edilebilir. 
 

tamamlayıcı sağlık sigortası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir