Medimagazin logo

Yeni açılan eczacılık fakültesi ilk öğrencilerine merhaba dedi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi beyaz önlük giyme töreniyle ilk öğrencilerine kavuştu.
Yeni açılan eczacılık fakültesi ilk öğrencilerine merhaba dedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2011 yılında kurulan ilaç-hasta odaklı eğitim ve öğretimi temel alarak bilimsel faaliyetlerde aktif rol oynamayı hedef edinen Eczacılık Fakültesi’nin ilk öğrencilerini kabul ettiği beyaz önlük giyme töreni saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi üç nolu derslikte gerçekleştirilen Eczacılık Fakültesi beyaz önlük giyme törenine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tuncer, Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ömür Mürsel Yalbuzdağ, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Genel Sekreteri Ömür Mürsel Yalbuzdağ, Eczacılık Fakültesi’ne ilk adımı atan gençlere eczacılığın, yüz yıllardır süren, bilimsel şifa dağıtan bir meslek olduğunu hatırlattı. Yalbuzdağ, geleceğin eczacılarına seslenerek, “5 yıl boyunca uzun ve yorucu bir eğitimin sonunda şifa dağıtan bir meslek sahibi olarak eczacılık unvanını alacaksınız ve ilacın uzmanı olacaksınız. Şanslısınız; güzel bir ortamda, Eczacılık Fakültemizin seçkin hocalarından eğitim alacaksınız. Şanslısınız; bizler Adana Eczacı Odası olarak meslek hayatınızın her anında yanınızda olacağız. Eczacılık Fakültemiz ve sizlerle birlikte mesleğimizin geleceği için, sizlerin mesleğini daha iyi yapabilmesi için çalışacağız. Odamızın kapıları sizlere her zaman olacaktır” şeklinde konuştu.
ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise konuşmasına, çocuklarının Çukurova Üniversitesi’ni tercih etmesini destekleyen ailelere teşekkür ederek başladı.
43 yıllık geçmişi ile Çukurova Üniversitesinin kurumsal yapısını tamamladığını hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan, Eczacılık Fakültesi’nin yeni binasına geçmesi için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi.
Açılış konuşmalarının ardından ÇÜ Eczacılık Fakültesi’nin ilk dersi için kurucu Dekan Prof. Dr. Nuran Öğülener kürsüye geldi. “Saflığın, duruluğun, temizliğin ve adanmışlığın simgesi olan beyaz önlüklerimizi bugün ilk kez giyerek mesleki eğitime ilk adımınızı atmış olacaksınız” diyerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Öğülener, “İlacın tarihçesi” konulu ilk dersini verdi. Prof. Dr. Öğülener, sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumla öğrencilerine verdiği ilk ders büyük bir ilgiyle dinlendi.
Tören öğrencilere beyaz önlük giydirilmesi ve toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.

çukurova üniversitesi eczacılık fakültesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir