Medimagazin logo

Canı sıkılan 112'yi arıyor

Çorum 112 Acil Komuta Merkezini meşgul edenler arasında cep telefonunu kontrol edenlerden, canı sıkılıp şarkıyı söyleyen insanlardan ekmek siparişi verene kadar çok sayıda kişi bulunuyor
Kaynak: İHA
Canı sıkılan 112'yi arıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ÇORUM - İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Esme Pehlivan, 112’ye gelen çağrıların yüzde 80’inin asılsız olduğuna dikkat çekerek, bu tür ihbarlar yüzünden yardım bekleyen insanların kendilerine ulaşamadığına dikkat çekti.

İl Sağlık Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında açıklama yapan İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Esme Pehlivan, 112 çalışanlarının gece-gündüz, yaz-kış demeden ölümle, kalım arasındaki ince çizgide insanların yardımına komşuya çalıştıklarını söyledi.


112'yi meşgul etti, 309 lira ceza ödedi


Hiçbir hava şartının kendilerine engel olmadığının altını çizen Pehlivan, “Çalışanlarımız ailelerinden, evlerinden uzak, gecenin her saatinde insanlara yardım etmek için çalışıyor” dedi.
Pehlivan, İl Sağlık Müdürlüğü olarak 30 istasyonda 65 ambulans ile sağlık hizmeti verdiklerini kaydetti. 2019 yılında 60 bin 623 hastaya acil sağlık hizmeti verdiklerini açıklayan Pehlivan, “Bu ciddi bir rakam. Kentsel nüfusa ilk 10 dakikada yüzde 97 oranında ulaşmışız. Bu ciddi ve güzel bir rakam. Kırsalda yaşayan insanlara da ilk 30 dakikada yüzde 89 oranında ulaşmışız. 18 tane helikopterle, 3 tane uçak ambulansla, 25 obez ambulansla, 4 yataklı ambulansımızla 280 hasta taşıdık. 2 adet kar paletli ambulansımız var. Kışın zor şartlarda ulaşımda güçlük çekilen bölgelere sağlık hizmetleri götürülmesinde kullanıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Telefonu denemek, canı sıkılıp şarkı söylemek ya da ekmek siparişi vermek için arayan insanlar var"

2019 yılı boyunca toplam 276 bin 350 çağrı aldıklarını hatırlatan Esme Pehlivan, “Bunun yüzde 80,7'si asılsız çağrı. Bu gerçekten ciddi bir rakam. Asılsız çağrı ne demek? Gerçekten ihtiyacı olan vatandaşa 112'nin ulaşamaması demek. Orada telefonu denemek için insanlar var. Telefonu yaptırmaya veriyor, alıyor düzeldi mi diye arıyor. Hattını deniyor. Ya da canı sıkılıyor şarkı söylüyor. Bize gelirken bir ekmek alır mısınız? Oradan gelirken bakkaldan bize de şunu getirseniz gibi şeyler var. Bu sırada yardım bekleyen bir insan ulaşamıyor bize. Başka bir insanın hayatına mal olduğunun farkında olmadan yüzde 80 oranında asılsız çağrı oranımız var" diye konuştu.

Asılsız çağrıların Kabahatler Kanunu'na göre yaptırımının olduğunu açıklayan Pehlivan, şunları kaydetti:

"Biz de iki yıldır bu konuda özenli çalışmamıza devam ediyoruz. Asılsız arayarak 112'yi meşgul eden insanlara Çorum'da da cezalar uygulanmaya başlandı. Tekrarı olursa cezalar katlanıyor. İnşallah cezalar caydırıcı olur. Asılsız ihbarda bulunanlara 309 TL para cezası uygulanıyor."

112
dr. esme pehlivan
acil
asilsiz
ihbar
corum
Yorum (1)
Uzm
1. kandırmada 500 2. Kandırmada 1000 3. Kandırmada 2500 4. Kandırmada 5000 5. Kandırmada Hapis (Bir daha işlerse direk hapse girmek üzere) 6. Hapis (uygulama)
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir