Medimagazin logo

Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ameliyathane hemşireleri yetiştirecek

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi İzmir’de “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezi’’ olarak tescillenen ilk hastane oldu.
Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ameliyathane hemşireleri yetiştirecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR-Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi ilk olarak Sağlık Bakanlığı Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle tescili almak için programa başvurdu. Ardından Türkiye’nin dört bir yanından sertifika almak için başvuracak sağlık çalışanlarına verilecek olan eğitim programını sertifika programının eğitim standartlarına uygun olarak düzenledi. İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından hastanenin ameliyathane, eğitim salonu ve diğer alanlarının değerlendirilmesi sonrası hastanenin bazı öne çıkan kriterlere sahip olup olmadığı da gözden geçirildi.
 
Ana başlık olarak en az 10 adet ameliyathane salonunun olması, 5 farklı cerrahi branşta ameliyatların yapılıyor olması, eğitim salonlarının elverişliliği gibi kriterleri başarıyla sağlayan hastane  “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezi” olarak tescillendi. Süreç sonunda Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Türkiye genelinde bu tescili alan iki hizmet hastanesinden biri olurken İzmir’de ilk hastane olma özelliğine sahip oldu.

 


 
Maksimum yirmi kişilik gruplara verilecek olan Ameliyathane Hemşireliği Sertifika Programı hakkında bilgi veren Buca Seyfi Demirsoy DH Yöneticisi Uzm. Dr. Hilmi Güngör “Eğitimlerimiz 12 iş günü teorik, 10 iş günü pratik (uygulama) eğitim olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Önümüzdeki günlerde eğitim programına başlayacağız. Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi olarak hastanemizin ameliyathane konusundaki birikimlerini paylaşacak olmanın verdiği heyacan ile Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Merkezi olmaktan onur duyuyoruz. Öncelikli hedefimiz mesleki hizmet kalitesini yükselterek alanında yetkin ameliyathane hemşirelerinin yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu tescilin alınmasında emeği geçen hastanemizin Eğitim Birimi Sorumlusu Uzm. Dr. Mustafa Kırlangıç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Merdiye Öztürk, Eğitim Hemşiresi Gül Aslan, Ameliyathane Sorumlu Hemşiresi Aynur Can’a ve tüm ameliyathane ekibine teşekkür ederim. ” dedi.

 

egitim
buca seyfi demirsoy devlet hastanesi
ameliyathane hemsireligi
sertifikali egitim merkezi
uzm. dr. hilmi gungor
dr. mustafa kirlangic
Yorum (1)
ondilek
Tebrikler Sayın Dr. Kırlangıç, Başkanlıktan aldığınız hızla durmak yok projelere devam diyorsunuz.. Kolaylıklar diliyorum..
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir