Medimagazin logo

Öğrenci stajına döner sermaye engeli!

Amasya'nın Suluova ilçesindeki sağlık meslek lisesinde okuyan öğrencilerin velileri, çocuklarının hastanede staj göremediklerini öne sürerek duruma tepki gösterdi.
Öğrenci stajına döner sermaye engeli!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Lokman Hekim Mesleki ve Teknik Lisesi önünde toplanan grup adına konuşan Süleyman Yüce, 2015-2016 eğitim öğretim yılının 1. döneminde hastanede staj gören bazı öğrencilerin 2. dönemin başlamasıyla staja kabul edilmediklerini, staj göremeyen öğrencilerin görev başı yaptıklarında gerekli deneyime sahip olmadıkları için yeterli ve etkili sağlık hizmeti vermekten uzak kalacaklarını söyledi.

Özellikle sağlık lisesi öğrencilerinin hastane haricinde staj imkanları bulunmadığına işaret eden Yüce, "Burada öğrencilerimizi 11 ve 12. sınıfları staja almıyorlar. Sebep olarak, 'bunların ödeneklerini ödeyemiyoruz, döner sermayeden ödeneklerini yapamıyoruz' diyorlar. Biz diyoruz ki parayı da istemiyoruz ama bu çocuklarımızın geleceği için, yarın bir gün bunlar hastanede göreve başlayacaklar. Nasıl bir uygulama yapacaklar" dedi.

Velilerden Seçkin Akgül ise "Benim çocuğum bugüne gelmiş, 4 yılını vermiş buraya. Şurada kalmış 4 ay. 4 ayda staj görmeyince bildiğini de unutursa ben çocuğumu yarın nereye vereceğim hocam" diye konuştu.

staj
saglik lisesi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir