Medimagazin logo

2. Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi Yapıldı

19 – 21 Nisan tarihlerinde Pine Bay Holiday Resort Kuşadası’nda gerçekleştirilen olan 2. Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi ülkemizin çeşitli hastanelerinden gelen 250 katılımcıyla gerçekleştirildi.
2. Ulusal Acil Hemşireliği Kongresi Yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 Kongre bilimsel programında Akdeniz Üniversitesi'nden Doç Dr Cem Oktay'ın eğiticimliğini yaptığı Triaj Hemşireliği kursu ayrıca Temel EKG, İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve Periferal İntravenöz Girişim Güçlüklerinde Ultrasonografi kursları alanında deneyimli eğitimciler tarafından katılımcıların büyük ilgisiyle gerçekleştiridi.

Kongre açılış konuşmalarını AHD Başkanı Meral Dolek, Türkiye Acil Tıp Derneği' ni temsilen TATD önceki başkanı Yard. Doç. Dr Rıdvan Atilla,Prof Dr Deniz Şelimen,ve Prof Dr Sevgi Hatipoğlu yaptı.

Türkiye Acil Tıp Derneğini'nde desteklediği kongrede , acil hemşireliğin de kanıt temelli uygulamalar, Acil tıptaki yeni teknolojik gelişmeler, acil hemşirelerinin akademik eğitimleri ,Sağlık bakanlığının Acil hemşirelerine yönelik çalışmaları,acil hemşirelerinin zorlukları ve çözüm önerileri ana konular arasındaydı.

9 Eylül , Ege Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ,İstanbul Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nden öğretim üyelerinin katıldığı sunumlar ilgiyle izlendi.

Ayrıca kongre programı dahilinde olan Doç Dr Ersin Aksay ve Murat Ersel'in organize ettiği riziko katılımcılara büyük bir heyacan yaşattı ,Kongrede sunduğu Malpraktis konusuyla Ankara Üniversites!nden Prof Dr Hamit Hancı ve Medikal Park İzmir Üniversitesi'nden Doç Dr Ünal Aydın'ın Hekim gözüyle adlı sunumu büyük bir ilgi ve keyifle izlendi.

Kuruluşundan bu yana 3 . yılını geride bırakan Acil Hemşireleri Derneği genel kurulunu da kongrerenin son günü aynı yerde gerçekleştirdi.

Derneğin 7 kişilik Yeni Yönetim Kuruluna , önceki YK üyelerinden Meral Dolek, Dr Gülten Sucu Dağ, Fikriye Turaba tekrar seçilirken, Doç Dr Yasemin Tokem, Doç Dr Aklime Dicle, Günnaz Şahin ve Ozan Önder de dahil oldu.

2.
ulusal
acil
hemşireliği
kongresi
yapıldı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir