Medimagazin logo

3. Geriatri Hemşireliği Sempozyumu başladı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen sempozyumda yaşlılarda nörolojik sorunlar, yaşlılıkta ağız ve diş sağlığı, beslenme konuları ele alınacak
3. Geriatri Hemşireliği Sempozyumu başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İZMİR  - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Katip Çelebi Üniversitesi işbirliğiyle 3. Geriatri Hemşireliği Sempozyumu başladı.

Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki sempozyumun açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, üniversite ortaklığıyla hizmeti yaşlı bireylerin evine götürmeyi amaçladıklarını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zafer Yıldırım da yaşlılığa bağlı sorunların geriatri kapsamında incelendiğini, vücutta yaşlılıkla birlikte Alzheimer gibi sağlık problemlerinin yaşandığını ifade etti.

Yıldırım, bireylerin yaşamının son dönemini mutlu geçirmesini sağlamak için devlet olarak çeşitli mekanizmalar kurguladıklarını ve hayata geçirdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından 7 Mart'a kadar sürecek 3. Geriatri Hemşireliği Sempozyumu panelleri başladı.

Sempozyum kapsamında yaşlılarda nörolojik sorunlar, yaşlılıkta ağız ve diş sağlığı sorunları, beslenme, hemşirelik eğitimi ve geriatri konuları ele alınacak.

geriatri hemşireliği sempozyumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir