Medimagazin logo

Ameliyat cihazları masaya yatırıldı

Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği mezuniyet sonrası eğitimlerinin beşincisi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Anfisinde gerçekleştirildi.
Ameliyat cihazları masaya yatırıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

“Anestezi makinesi anatomisi” ana başlığı altında yapılan dört panelde anestezi cihaz ve ekipmanları tüm yönleriyle ele alınırken, sunumların hepsinin anestezi teknisyen ve teknikerleri tarafından yapılması dikkat çekti.

GÜVENLİ VE SORUNSUZ AMELİYAT
İki gün süren eğitim hakkında bilgi veren Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şükran Balkaner, “Hastalarımızın güvenli ve sorunsuz bir ameliyat geçirebilmeleri için çok önemli olan konulardan bir tanesi de kullanılan cihaz ve ekipmanlardır. Doktor, teknisyen, tekniker başta olmak üzere bütün anestezi ekibinin kullandığı cihazları, ekipmanları ile birlikte tüm yönleri çok iyi tanıması hayati önem taşıyor. Ekip üyelerinin, teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi, belirli periyotlarla eğitimler alması ameliyat olan hastalarımızın sağlığı açısından çok önemlidir” dedi.

Anestezi teknisyen ve teknikerlerinin mesleki gelişimlerinin sorunsuz ve güvenli ameliyatlar için hayati önem taşıdığını tekrarlayan Balkaner, şunları söyledi: “Maalesef bu konuda ülkemizde bir boşluk var. Mezuniyet sonrası eğitimlerin bir standardı yok. Dernek olarak düzenlediğimiz eğitimlerle bu açığı kapatmayı, sorunlara dikkat çekmeyi ve çözüm yolları üretmeyi hedefliyoruz.”

Balkaner, anestezi teknisyen ve teknikerliği mesleğini geliştirmek, akademik çalışmalarda bulunmak, toplum sağlığına katkıda bulunmak amacıyla 2011 yılında derneği kurduklarını ifade ederek şöyle konuştu: ”Öğretim üyesi hocalarımızın, teknisyen ve tekniker arkadaşlarımızın bu kadar ilgi ve katılımını görünce bir kez daha ne kadar doğru bir iş yaptığımız ortaya çıktı. Ne mutlu bize ki bugüne kadar düzenlediğimiz beş eğitime yaklaşık 1500 arkadaşımız katılarak bilgilerini tazeledi. Bu eğitimimize de ülkemizin değişik bölgelerinden 250 üzerinde meslektaşımız katıldı."
 

ameliyat
cihazları
masaya
yatırıldı
Yorum (1)
hüseyin dalkılıç
acıbademde yapılan seminere katılmıştım çok faydalı oldu. dahada devamı gelsin emeği geçenlere teşekkürler........
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir