Medimagazin logo

CBÜ'de Cerrahi Bakım Ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu

Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği ve Sağlıkta Yaşam Kalitesi (SAYKAD) işbirliği ile Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Cerrahi Bakım ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu” Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
CBÜ'de Cerrahi Bakım Ve Yaşam Kalitesi Sempozyumu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sempozyumun ilk gününde; “Yaşam Kalitesinin Kavramsal Tanımı ve Kullanımı” ve “Yaşam Kalitesi Ölçeklerinde Psikometrik Analizler” konularında kurslar yapıldı. 32’şer kişinin katıldığı kurslar, Sağlık Yüksekokulu öğretim üyeleri Prof. Dr. Erhan Eser, Doç. Dr. Caner Fidaner ve Yrd. Doç. Dr. Hakan Baydur tarafından verildi. Kursun sonunda katılımcıların sertifikaları Doç. Dr. Fatma Demir Korkmaz tarafından takdim edildi.

 Açılış törenine CBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Sürücüoğlu, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Şenay Kaymakçı, Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemirelik ve Sağlık Hizmetleri Bölümü Başkanı Prof. Dr. Rukiye Pınar Bölüktaş ve SAYKAD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Eser katıldı. Sempozyumda Hemşirelikte ve Cerrahi Hemşireliğinde Yaşam Kalitesi ile ilgili iki konferans (Sağlıkla İlgili Yaşam Kalitesinin Kavramsal Temelleri, Türkiye’de Hemşirelik Alanında Yaşam Kalitesi), üç oturum (Cerrahi Hemşireliği ve Yaşam Kalitesi Ulusal ve Uluslararası Boyut ve Cerrahi Uygulama Alanlarında Yaşam Kalitesi) yapıldı. Program, yaşam kalitesi ile ilgili bildiri oturumu ve “Ne Yapmalı?” oturumlarıyla sona erdi. Hemşirelik ve Cerrahi Hemşireliğinde Yaşam Kalitesi konularının bilimsel çerçevede ele alındığı sempozyumun, kendileri için çok yararlı olduğunu dile getiren katılımcılar, etkinliğin geleneksel hale getirilmesini istediler.

cbü'de
cerrahi
bakım
ve
yaşam
kalitesi
sempozyumu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir