Medimagazin logo

ÇOMÜ'de "2'nci Hemşirelikte Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar Sempozyumu"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından düzenlenen "2'nci Hemşirelikte Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar Sempozyumu" başladı.
ÇOMÜ'de "2'nci Hemşirelikte Güncel Sorunlar ve Yaklaşımlar Sempozyumu"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Troia Kültür Merkezi'ndeki sempozyuma Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Binnur Meriçli Yapıcı, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Ünver ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, hemşirelik eğitiminin çok önemli olduğunu belirterek, topluma daha iyi bir bakım hizmeti vermek istediklerini söyledi.

Doç. Dr. Binnur Meriçli Yapıcı ise Balkan ve Çanakkale savaşlarında cephede savaşan askerlere gönüllü olarak hizmet veren Safiye Hüseyin Elbi'nin Türkiye'nin ilk hemşiresi olarak anıldığını belirtti.

Yapıcı, sempozyumu, Elbi'nin anısına, onun gibi mücadeleci ve gayretli hemşireler yetiştirebilmek için düzenlediklerini ifade etti.

Konuşmalarının ardından ''Hemşirelik Lisan Eğitiminde Ulusal ve Uluslararası Beklentiler'' başlıklı oturum gerçekleştirildi.

çomü'de
"2'nci
hemşirelikte
güncel
sorunlar
ve
yaklaşımlar
sempozyumu"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir