Medimagazin logo

"Hemşirelerimizin daha fazla inisiyatif almasına ihtiyaç var"

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Doğan Ünal, büyük fedakarlık isteyen hemşireliğin maddi bir karşılığı olmadığını söyledi.
"Hemşirelerimizin daha fazla inisiyatif almasına ihtiyaç var"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

ANKARA-Ameliyathane hemşirelerinin bilgi eksiğini gidermek, farklı bakış açısı sunmak ve bu alanda sertifika programı başlatılması için görüş ortaya konulması amacıyla "Ameliyat Hemşireliği Sempozyumu" düzenlendi.

Sempozyumun açılışında konuşan Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Ünal, kendisinin de cerrah olması sebebiyle ameliyat hemşirelerinin çalışma koşullarını yakından bildiğini dile getirdi.

Ameliyat hemşireliği, yoğun bakım hemşireliği gibi özel deneyimler gerektiren hemşirelik alanlarının koşullarının son derece ağır olduğunu vurgulayan Ünal, "Büyük fedakarlık isteyen hemşireliğin maddi bir karşılığı yok. Bu görevi yapan sağlıkçılarımız çok özel insanlar" dedi.

-"Hemşirelerimiz daha fazla inisiyatif almalı"

Sağlık Yönetimi ve Eğitimi Derneği (SAYED) Başkanı ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Nurullah Zengin de ülkede artık sağlık hizmetlerinin kalitesinin gündeme gelmesi ve bunun daha ileriye götürülmesinin konuşulması gerektiğini söyledi.

Bu alandaki vizyonun geniş tutulması halinde kalitenin daha ileriye götürülmesinin mümkün olabileceğini dile getiren Zengin, "Yeni hedeflere ulaşmak daha farklı temellere, bilgi birikimine dayanmalıdır. Sadece hekimlerimiz değil, tıp hizmeti veren her meslek grubu kendisini geliştirebilmelidir" diye konuştu.

Zengin, Türkiye'de hekim sayısının yetersizliği nedeniyle hekim dışı sağlık personelinin daha etkili ve verimli kullanılmasının önemine işaret ederek, "Hemşirelik her alanda geliştirilmelidir. Psikiyatri, onkoloji, cerrahi gibi alanlarda uzmanlaşma getirilmelidir. Hemşirelerimizin daha fazla inisiyatif almasına ihtiyaç var" ifadesini kullandı.

-Toplantının kapsamı

Toplantıda, ameliyathane hemşirelerinin yurt dışı ve ülkedeki yetiştirilme programları, ameliyathanede karşılaşılan riskler, dezenfeksiyon, ameliyathanede etik konular ve hemşirelerin rolleri gibi konular ele alındı.
 

"hemşirelerimizin
daha
fazla
inisiyatif
almasına
ihtiyaç
var"
Yorum (4)
Mehmet TÜL
Hastanelerde doktorun döner sermaye katsayısı 2,5 hemşirenin ise 0.4 yani arada yaklaşık 13-14 kat fark var. Bu oran ortada iken hemşirenin hangi İnisiyatifi alması beklenebilir ki? Çok saçma bir öneri.
0
Cevapla
murat
Dalga gecer gibi 653 tl doner odeniyor.Bakanlik cok Ayip ediyor hemsirelere
0
Cevapla
Ceyhan
Bir Allah'ın kuruşu Döner ödemesi olmayan binlerce hekim var SB dışındaki kamu kurumlarında. SGK ve TSK hekimine 'döneri olmadığı için' %700 Ek Tazminat veriliyor. SB dışı hekimlerden bu da esirgeniyor. Bu defolu yasaları kim düşünüp hazırlar? Adalet diye bir şey olmalı bu alacakaranlık ülkede yaa?
0
Cevapla
Yakup
Ceyhan bey, ekteki tasarı Meclisten geçerse belki bir şansınız-şansımız olabilir, aksi halde hiç bir beklemeyin derim; http://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-chpden-emekli-ve-calisan-hekimlerin-ucretlerinin-artirilmasi-icin-kanun-teklifi-2-12-50817.html
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir