Medimagazin logo

'Hemşirelik Oskarları' sahiplerini buldu

Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlenen “Hemşirelikte Kanıttan Uygulamaya” temalı bilimsel program, 27 Mayıs 2016 tarihinde ülkenin dört bir yanından gelen 16 farklı kurumun katılımıyla Anadolu Sağlık Merkezi’nde gerçekleşti. Program kapsamında düzenlenen yarışma ile “Anadolu Sağlık Merkezi Hemşireliği Kanıta Dayalı Uygulamalar Teşvik Ödülleri” üç farklı üniversitenin öğretim üyelerinden oluşan jüri değerlendirmesi sonucunda sahiplerini buldu.
'Hemşirelik Oskarları' sahiplerini buldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Anadolu Sağlık Merkezi Hemşireliği Kanıta Dayalı Uygulamalar Teşvik Ödülleri’nin kanıta dayalı hemşirelik uygulamaları konusunda farkındalığı arttırmak ve bu konuda yapılan çalışmalara paylaşım ortamı oluşturmak amacıyla düzenlendiğini belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hasta Bakımı ve Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Elif Akbal kanıta dayalı uygulamaların tüm sağlık disiplinleri gibi hemşireliği de yakından ilgilendirdiğine vurgu yaparak “Hasta bakım kalitesini yükseltmekten, maliyet etkin bakım vermeye, hastaların artan güven ve bilgi ihtiyacını karşılamaktan hatalı uygulamaları azaltma çabalarına kadar birçok arayış hemşireliği kanıta dayalı uygulamalara yöneltiyor” dedi.

Mesleki uygulamalara ışık tutan bir etkinlik
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden, çok sayıda klinisyen, akademisyen ve öğrenci hemşirenin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; İ.Ü Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi’nden Prof. Dr. Gülbeyaz Can, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Doç. Dr. Ükke Karabacak ve Okan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Gülzade Uysal’ın başkanlık yaptığı üç farklı panelde, hasta bakımının temel unsurları kanıtları ile tartışıldı. Ayrıca; Uzm. Hemşire Asuman Kuşçu “Oral Mukozit”, Uzm. Hemşire Nazife Utlu Tan “Hasta Başı Nöbet Teslim Süreci” ve Uzm. Hemşire Seçil Tunç tarafından “Ten Tene Temas” ile ilgili kanıta dayalı hemşirelik uygulama örnekleri sunuldu. Oylama cihazı (keypad) kullanılarak katılımcıların da aktif katkısının alındığı toplantı sonrasında hemşireler, “Klinik uygulamalara yön veren bir paylaşım oldu”, “Heyecan verici bir bilgi şöleniydi, mesleki uygulamalara ışık tutan bir etkinlik oldu” şeklinde ifadelerde bulundular.

Dereceye giren üç hemşireye plaket verildi
“Kanıta Dayalı Uygulamalar Teşvik Ödülleri” yarışmasına kabul edilen 40 çalışma içerisinde öne çıkan 6 çalışma, sözel bildiri olarak araştırmacılar tarafından sunuldu. Dereceye giren üç bildiri sahibine Anadolu Sağlık Merkezi Hemşireliğini temsil eden plaket ve ödülleri verildi.

hemsire
hemşireliği kanıta dayalı uygulamalar teşvik ödülleri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir