Medimagazin logo

Hemşirelikte “mükemmelliğe” doğru

Amerikan Hastanesi, her yıl 12–18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası nedeniyle 16 Mayıs 2011 Pazartesi günü “Magnet Modelinde Yenilikler / Hemşirelikte Mükemmelliğe Doğru Sempozyumu” düzenledi.
Hemşirelikte “mükemmelliğe” doğru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Milliyet Gazetesi Eğitim Editörü Abbas Güçlü’nün sürpriz konuk olarak yer aldığı sempozyumda magnet modelinin özellikleri ve yenilikleri, bir magnet hastanesinde hemşirelik hizmetinde mükemmelliğe yolculuk deneyimleri ve Türkiye’de magnet hastane yaklaşım modelinin ülkemiz koşullarıyla nasıl ilişkilendirileceği ele alındı.

Amerikan Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü, American Nurses Association’ın (Amerikan Hemşireler Birliği) altın standart olarak kabul ettiği ve uzun yıllardır uyguladığı “Magnet Modeli”nin Türkiye’de temellerinin atılması için ön hazırlık çalışmalarına hastane bünyesinde başlayarak bir ilke daha öncülük ediyor. Hemşirelik Haftası nedeniyle düzenlenen sempozyumda “Magnet Modeli” tüm yönleriyle değerlendirildi.

Vehbi Koç Vakfı Başkanı Semahat Arsel ve Amerikan Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Prof. Dr. Seçil Aksayan’ın konuşmaları ile başlayan sempozyum, Northern lllinois Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Aytekin, Northwestern Memorial Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Dr. Michelle Janney, Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Hizmetleri Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülseren Kocaman ve Pendik Bölge Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hem. Ayşen Aksoy’un konuşmalarıyla devam etti.

 “Magnet Modeli”, ABD’de hemşirelik hizmetleri bakım kalitesini mükemmelliğe ulaştırmak üzere hayata geçirilmiştir. Türkiye’de henüz uygulanmayan "Magnet Modeli", hemşirelikte en iyi eğitime ve donanıma sahip hemşireleri yetiştirmeyi, klasik hemşirelik bakımı anlayışının değişmesini, hasta bakım kalitesinin artırılmasını, kanıta dayalı uygulamalar için yüreklendirmeyi, iş doyumu düzeyini yükseltmeyi, kuruma bağlılığı artırmayı,  donanımlı hemşirelerin yetişmesini, doktor ve hemşire iletişiminde mükemmelliği hedeflemektedir.
 

hemşirelikte
“mükemmelliğe”
doğru
Yorum (1)
filiz
Değerli Seçil Hocamı işyeri hemşireleri derneğine katkılarından tanıyorum.Hemşireler için mükemmel bir yönetici.Her hastaneye Seçil Hocalar gerekiyor..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir