Medimagazin logo

“Hemşirelikte Yaratıcılık” temalı ödüllü bir proje yarışması

“Hemşirelikte Yaratıcılık” temalı ödüllü bir proje yarışması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bilindiği gibi hemşireler tüm dünyada yeni ve yaratıcı faaliyetleri yürütmektedirler. Bu faaliyetler hasta bakım maliyetini azaltırken, bakım kalitesini de artırmaktadır.  Ayrıca sağlık bakım teknolojilerinde gelişmeler, halkın sağlık profesyonellerinden beklentilerinin artması hemşirelere de yeni ve yaratıcı uygulamaları ortaya çıkarmaları için sorumluluk yüklemektedir. Gerçi bu alanda dünyada mucit hemşire sayısı gün geçtikçe artmakla birlikte, bugün için hemşireliğin geldiği noktada daha fazla mucit hemşire olması beklenir.

 

Bu olası potansiyele ışık tutmak amacıyla “Hemşirelikte Yaratıcılık” temalı ödüllü bir proje yarışması düzenledik.   Projenin amacı “bulunan, düşünülen yöntem/yöntemler ve elde edilen sonuç ile hasta bakımına yenilik getirmek ve/veya bakım maliyetini azaltmak, hemşirelerin bilimsel anlamda geldikleri noktayı ortaya koymak” tır.

 

 

 

Prof. Dr. Fatma Eti Aslan

Acıbadem Üniversitesi

Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hemşirelik Bölüm Başkanı

 

 

 

T.C.

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ

“HEMŞİRELİKTE YARATICILIK”

ÖDÜLLÜ PROJE YARIŞMASI

PROJE YAZIM İLKELERİ

 

 

Proje özetinde geniş bir çalışma/yöntem/buluşun ana hatlarını özetleyen kısa ve öz bir açıklama metni yazılması gerekmektedir. Ayrıca geliştirilen yöntem ya da yöntemler ve elde edilen sonuç, hasta bakımına yenilik getirmeli ve/veya bakım maliyetini azaltmalıdır.

Özette temel olarak dört ana bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler; (a)yapılanların niye yapıldığını açıklayan amaç, (b) ne yapıldığını açıklayan metod, (c) ne bulunduğunu açıklayan temel bulgular ve (d)sonuçtan ne çıkarıldığıdır. Özetin 500 kelimeyi aşmaması gerekmektedir.

a)      Amaç bölümü, okuyucunun oryantasyonunu sağlayan ve çalışmamın yapılış sebebini ortaya koyan bir veya iki cümle içinde ele alınmalıdır.

b)      Metod/Yöntemler bölümünde kısaca uygulanmış olan yöntemler tarif edilmelidir.

c)       Bulgular bölümü, “ Neler bulundu? “, çalışma gruplarının büyüklüğü ve bütün temel özellikleri ile bulguların bir özetini içermelidir.

d)      Sonuç bölümünde ise; “ Çalışmadan ne sonuçlar çıkarıldı “, neler öğrenildiğini, bulunduğunu ve sağlık bakımına katkı sağlayan hangi mesajları verdiğini ortaya koymalıdır.

 

 

Anahtar kelimeler

Çalışılan konu ile ilgili beş adet anahtar kelime özetin sonuna eklenmelidir.

 

Adres: Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Gülsuyu Mah. Fevzi Çakmak Cad. Divan Sok. No: 1 Maltepe/İSTANBUL

Elektronik posta: hemsirelikteyaraticilik@acibadem.edu.tr

Telefon: 0 216 458 08 20

hemşirelikte yaratıcılık
ödül
proje yarışması
acıbadem
hemşirelik
fatma eti aslan
Yorum (1)
AYŞE KAYA
Hemşirelikte "yaratıcılık" derin bir konudur, juri seçim yapmakta zorlanacaktır. Muayenehaneden gelip ayrıcalıklı olduğunu sanan, doktora verdiği paradan hemşirennin de pay aldığını sanarark tavra atan hasta ailesinin idare edilmesinden, şahit olunan hataların örtbas edilmesinde gereken yaratıcı zeka pratikleri gerektirir. En yaratıcılık isteyen konu: üniversiteye MF ile gir, aynı puanla sütçü imamda tıp okuyabilecekken gönül verdiğinden hemşirelik oku, 24 saat çalış, 25 yıl nöbet tut, çalışırken ekip içi en az parayı kazaan, zar zor emekli olabilirsen 1050 lira emekli maaşıyla geçinebilmek gerçekten yaratıcılık gerektirir. sonra da türkiyenin hemşire açığı var, gelsin iranlılar desinler... bu şartlarda hemşire olmakta, hemşirelik yapabilmekte imkansız... Hemşireler adeta kahramandır, hepsini kutluyorum. sevgilerimle,
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir