Medimagazin logo

Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri basamaklandırılacak

Prof. Dr. Hilmi Ataseven: Herkes her yerde fizik tedavi ve rehabilitasyon faaliyetlerini yapmamış olacak
Kaynak: AA
Fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezleri basamaklandırılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezlerinin basamaklandırılacağını belirterek, "Fizik tedavi ve rehabilitasyon anlamında herkes her yerde her şeyi yapmasın. Böyle olursa birincisi insan kaynakları, tıbbi cihazlar ve diğer kaynaklar kötüye kullanılmış oluyor ikincisi de suistimal ediliyor." dedi.

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinin KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği ile düzenlediği "Jeotermal Kaynaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri İzinlendirme ve İşletilme Çalıştayı"nda konuşan Ataseven, jeotermalin sağlık alanında kullanılmasını önemsediklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığının fizik tedavi ve rehabilitasyon konusunda ciddi bir altyapı ve birikimi olduğunu vurgulayan Ataseven, şöyle konuştu:

"Bakanlık olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini güzel şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Fizik tedavi ve rehabilitasyonla ilgili bir seviyelendirme çalışması yapıyoruz. Arkadaşlarımız belli bir aşamaya getirdiler. Yakın zamanda sağlık hizmetleriyle bunu paylaşacağız. Sonra bunu tüm Türkiye'de fizik tedavi ve rehabilitasyonu basamaklandırma şeklinde bir uygulamaya koymaya çalışacağız. Bu şu anlama geliyor; fizik tedavi ve rehabilitasyon anlamında herkes her yerde her şeyi yapmasın. Böyle olursa birincisi insan kaynakları, tıbbi cihazlar ve diğer kaynaklar kötüye kullanılmış oluyor ikincisi de suistimal ediliyor."

Bu alanda seviyelendirilmiş etkili merkezlerin ön plana çıkarılması gerektiğine işaret eden Ataseven, "Bakanlık olarak fizik tedavi ve rehabilitasyonda bir seviyelendirmeye gitmek durumundayız. Gerekirse ters triyaj, öne ya da geriye doğru triyaj şeklinde bir çalışma olacak. Herkes her yerde fizik tedavi ve rehabilitasyon faaliyetlerini yapmamış olacak." diye konuştu.

 

 

fizik tedavi ve rehabilitasyon
prof. dr. hilmi ataseven
Yorum (5)
Tüiay çagatay
Ilk başta yapılması gereken bir şey varsa oda fizik tedavi sürecinin yetersiz olmasıdır senede 30 gün sonrası günlük en ucuz 100 tl bu kadar olmaz bizler günde 76 tl ye 12 saat çalışıyoruz tedaviye ödediğim ücretse saati 100 tl şuanda raporlu yum aldığım günlük ücret ise 56 tl tedavimi bile karşılamıyo ve bu gidişle sakat kacağız neden 1 saate para ödeyemiyorum nerde kaldı ssk rezillik bu para yok tedavi de yok
28
Cevapla
Süleyman kuş
İnşallah bu uygulamaya geçer fizik tedavi hastaneler malesef otel dinlenme yeri olarak görülüyor artık ve ihtiyacı olan çoğu hasta mağdur oluyor şahsım adına söyleyeyim ben A grubu parableji hastası olduğum halde bir yıl sıra bekliyorum ve tedavim aksıyor neden çünkü aşırı derecede sıra var deniliyor ben ve benim durumumdaki hataların çoğu mağdur oluyor inşallah uygulama bir an önce başlar bu söylediklerim Kütahya’daki fizik tedavi hastanesi için geçerli eminim Türkiye genelinde de aynıdır
21
Cevapla
Gulsüm yildırim
Benim 2 bucuk yasinda seraprel palsi hastasi bir kizim var ama kizimin tanisi tam birakilmadigi icin yilda aldigimiz fizik tedavi seansi 90 ve 60 seanstan sonta 30 seans alabilmek icin haftalarca gidip geldim umarim kısa zamanda bu sorun cozulur yeni uygulamayla ihtiyaci olan kimse magdur olmaz
4
Cevapla
Semanur Demirel
Bir fizyoterapist adayı olaraktan bu uygulamayı hem doğru buluyorum hem de yanlış ,doğru buluyorum çünkü daha kaliteli hizmet sunulabilecek ve bu hastalar için çok iyi olacak sıra bekme vs durumları da göz önünde bulundurulursa .Yanlış bulma nedenim de bence bu meslekte suistimal durumundan önce bu mesleği icra edebilen iş bulabilen mezun olduğunda atanabilen kaç tane öğrenci var ?altyapınin olduğunu ve güzel çalışmalar yapıldığıni şu ana kadar göremedim ama inşallah görürüm ve görürüz hepimiz için hayırlı ve daha güzel şeyleri umuyorum
6
Cevapla
fizyoterapist bey
Bir FİZYOTERAPİST olarak binlerce fizyoterapist arkadaşımın asgari ücretlerle zorla çalıştırılması, bakanlık tarafından fizyoterapistler için ayrılan kontenjan az olmasından dolayı KPSS 'den Türkiye Rekoru ile atanan sadece 100 meslektaşımın olması ve sanki fizik tedavi sürecinde bir Fizyoterapist etkin görev almıyormuş gibi hiçbir konuda muhatap alınmıyor olması gerçekten ülkemizdeki Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon'un ne kadar iyi uygulandığı hakkında çok iyi bir bilgi veriyor şimdide kalkmışsınız basamaklandırmaktan bahsediyorsunuz.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir