Medimagazin logo

Fizyoterapistin ölümüne sebep olan şahısa 9 yıl ceza istemi

7 aylık hamile olan fizyoterapist Hülya Gencer ve doğmamış bebeğini hayattan koparan olayla ilgili savcılık, "bilinçli taksir"le Gencer'in ölümüne neden olan Arsal için 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istedi.
Kaynak: HÜRRİYET
Fizyoterapistin ölümüne sebep olan şahısa 9 yıl ceza istemi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışındaki inanılmaz kaza 10 Ocak'ta meydana geldi. 7 aylık hamile olan fizyoterapist Hülya Gencer ve doğmamış bebeğini hayattan koparan olay, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arı'nın hazırladığı iddianamede özetle şöyle anlatıldı:

"Cahit Arda Arsal, Sarıyer TEM kuzey yolunda, otomobiliyle hızını trafik şartlarına göre ayarlamadan emniyet şeridinde seyrederken kontrolsüzce sola yönelip şerit değiştirdi. Arsal, solundaki kamyonetin sağ ön kısmına, devamında da soldaki bariyerlere orta refüj boşluğundaki tel örgülere çarptı. Arsal'ın otomobili havalanıp ters döndü.

Aynı yönde seyreden Nevin Engin'in otomobilinin ön kısmına da çarpan Arsal'ın aracıyla, kazaya karışan araçlarda maddi hasar oluştu. Çarpmanın etkisiyle beton bloktan kopan beton parçası, fırlayıp karşı yönde Mehmet Ümit Gencer yönetimindeki aracın ön camından girdi. Beton parçası, ön koltukta bulunan sürücünün eşi Hülya Gencer'in başına çarparak ölümüne neden oldu."

'BİLİNÇLİ TAKSİR VAR'


Adli Tıp Kurumu İhtisas Dairesi ise raporunda sürücü Cahit Arda Arsal'ın kural ihlalinin bulunduğunu belirtti. Arsal'ın otomobilini hızlı ve tehlike yaratacak şekilde kullandığı, kontrolsüz şerit değiştirerek Gencer'in ölümüne neden olmasında 'Bilinçli taksir' halinin bulunduğu vurgulandı.

Savcılık, "bilinçli taksir"le Gencer'in ölümüne neden olan Arsal için 3 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istedi. İddianame kabul edilirse, Cahit Arsal İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

'AĞIR CEZAYA TAŞIYACAĞIZ'


Gencer Ailesi'nin avukatı Seyit Kaplan iddianamenin kabul edilmesinin ardından sanığın "olası kast suçu"yla yargılanması konusunda itiraz edeceklerini söyledi. Kaplan, yargılamanın ağır ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini vurguladı.

hülya gencer
fizyoterapist
Yorum (1)
Ahmet
40 kg luk beton blok karşi seritten hareket halindeki araca geliyor ülkemizde daha neler göreceğiz adaletin yerini bulması dilegiyle:(
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir