Medimagazin logo

Fizyoterapistler kamuya yöneldi

2010 yılı KPSS sonuçları fizyoterapistler açısından ilginç veriler ortaya çıkardı. Sınava 2 bin 147 fizyoterapist girerken, Bakan Akdağ ile görüşen fizyoterapistler meslek yasalarının çıkmasını istedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Fizyoterapistler kamuya yöneldi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Dalkılınç, yıllardır devlet kadrolarına başvuruda bulunmadıkları için suçlanan fizyoterapistlerin kamuya yöneldiklerini söyledi.

 

Dalkılınç, beraberindeki dernek üyeleriyle Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret etti. Fizyoterapistlerin kamuya alınması halinde meslek yasası olmadığı için sağlık sisteminin çok ciddi sorunlarla karşılaşacağını dile getiren Dalkılınç, “Maalesef pek çok kamu hastanesinde fizyoterapistler farklı branş hekimleri ile çalışamadıkları ve meslek yasası olmadığı için atıl durumdadır” dedi. Dalkılınç, 2010 yılında yapılan KPSS sınavına 2 bin 147 fizyoterapistin sınava girdiğini belirterek, bir an önce meslek yasasına kavuşmak istediklerini kaydetti. Dalkılınç, şunları söyledi:

 

“Sağlık Bakanlığı, Sağlık Meslekleri Kanunu çalışmaları çerçevesinde meslektaşlarımızı temsilen bizlerin ve kamuda çalışan bazı meslektaşlarımızın görüşlerimizi almıştır. Bu yıllardır beklediğimiz bir gelişme, hakkımızda alınan kararlarda söz sahibi olmak ve 50 yıldır çözülmeyen sorunların çözüldüğünü görmek istiyoruz. Yansıtılmaya çalışıldığı gibi, fiziksel tıp hekimleri ile bir kavgamız yok olamaz. Sadece bazı kesimler gerçeklerin üstünü örtmeye çalışıyor bizleri doktorculuk oynamak ve reçete yazmaya çalışmakla suçluyor. Hastasını bize yönlendiren branş hekimleri ile direkt iletişim zaman kaybını önleyecektir.”

 

Her branştan hekimle çalışmak istiyorlar

Sadece iki talepleri olduğunu, bunlardan birinin Avrupa ülkelerindeki fizyoterapistler gibi  her branştan hekimlerle çalışmak, diğerinin de fizyoterapi programını belirlemek ve kendi işlerinin sorumluluğunu almak olduğunu vurgulayan Dalkılınç, Bakan Akdağ’a bunları aktardıklarını söyledi. Dalkılınç, “Kendisi bizleri ilgi ile dinledi ve konuya çok hakim olduğunu bize sorduğu teknik sorularla da gösterdi, bu durum bizlerin çözüm için umudunu arttırmaktadır” diye konuştu.

 

Sayılarının bugün 6 bine ulaştığını kaydeden Dalkılınç, Sağlık Meslekleri Yasası’nın engellemelere rağmen çıkarılması halinde, gereksiz fizik tedavi harcamalarının azalacağını, hizmete ulaşımın kolaylaşacağını, halkın bütün doktorlar kanalıyla fizyoterapistlere ulaşabileceğini ve fizyoterapistlerin yıllardır süren mesleki mağduriyetten kurtulacağını ifade etti.

fizyoterapist
türkiye fizyoterapistler derneği
murat dalkılınç
recep akdağ
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir