Medimagazin logo

'Fizyoterapistlerle gece nöbeti sistemine geçtik'

Bitlis Devlet Hastanesi yönetimi, fizik tedavi şikayetlerinin sıklıkla görüldüğü kentte, kış mevsiminin gelmesiyle hastanede oluşan yığılmanın önüne geçmek için yeni bir uygulamaya başvurdu.
'Fizyoterapistlerle gece nöbeti sistemine geçtik'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

BİTLİS-Kış mevsiminin gelmesiyle artan soğuklardan etkilenen ve yoğun olarak hastaneye başvuran fizik tedavi hastalarının mağdur olmasını istemeyen hastane yönetimi, hastalara daha kaliteli hizmet vermek için fizik tedavi ünitesindeki yatak kapasitesini artırarak, "fizyoterapistlerle gece nöbeti" uygulamasına geçti.

Hastane yöneticisi Erdal Dilekçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, fizik tedavi hastalarının mağdur olmamaları için çalışma yaptıklarını belirterek, tamamen hastaneye ait fizik tedavi ünetisi ve fizyoterapistlerle gece nöbetli sisteme geçtiklerini ifade etti.

Dilekçi, bölgede özellikle fizik tedaviye ait hastalıkların çok olması ve kış aylarında soğuk havalarda bu şikayetlerin artması nedeniyle fizik tedavi bölümünde yığılmalar olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:

"Buna çözüm olarak servisimizin kapasitesini artırdık. 19 yataklı olan servisimizi 40 yataklı hale getirdik. Bunlardan 15 tanesi tamamen otomotik motorlu yatak şeklinde. Bunun yanında fizik tedavi ünitemizde fiziki olarak yetersizliklerimiz vardı. Bunu hızlı şekilde giderdik. Eksik cihazlarımız var bunun için alım planladık. Şu an da ülkemizde ilk olacak bir çalışmaya gittik. Tamamen hastaneye ait fizik tedavi ünetisi ve fizyoterapistlerle gece nöbetli sisteme geçtik. Günlük yaklaşık 100 hastaya hizmet veriyoruz. Bu sisteme geçmemizini nedeni ise mesai saatlerimiz yetersiz kalıyordu. Fizyoterapist arkadaşlarımıız da bizi kırmayıp nöbetli sistemi kabul etti."

'fizyoterapistlerle
gece
nöbeti
sistemine
geçtik'
Yorum (16)
fzt emre
Fizyoterapistin özlük haklari denince üç maymunu oynarsiniz. Kamudaki bütün fizyoterapistler mutsuz. Hicbiri emeğinin karşiligini alamiyor.
0
Cevapla
drburcu
bencede fizyoterapistler hakkını alamıyor. ayda 10000 vermek lazım....
0
Cevapla
derya
çok manidar desteğiniz için teşekkür ederiz burcu hanım ama siz özlük hakkı denilince aklınıza sadece para geldiğinden parasal bir yorum yapmışsınız bizim özlük hakkı olarak ifade etmek istediğmiz şey bambaşka cerrahın yoğun bakımcının çocuk doktorunun 10000 almadığı yerde ne fizyoterapist ne de ftr hekimi 10000 almamalı zaten...
0
Cevapla
AYDIN SEVER
Derya hanım, 12 den vurmuşsunuz:)
0
Cevapla
fzt Ozan
Haklisiniz uzman burcu hanim bize 10.000 az bile. Turkiye'de ilk 10.000 e girdik 4yil okuduk en agir hasta gruplariyla calisiyoruz. Mesleki hastaliklar fizyoterapistlerin %90 ın da var.(Tabiki her meslegin kendine gore zorlugi var.) Ama lise mezunuyla aramdaki fark sadece 200 türk lirasi. Umarim adalet bir an önce yerini bulur ve fizyoterapistler hakkettikleri konuma bir an önce gelirler.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir