Medimagazin logo

740 bin sağlık çalışanı 11 aydır atama bekliyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanlığı'nın 11 aydır sağlık çalışanlarının ataması yapmadığına dikkat çekti ve “Sözler tutulmuyor, 740 bin sağlık çalışanı atama bekliyor. Bakanlık ise şaka gibi kameraman, grafiker, programcı alımı ilanına çıkıyor. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarını unuttu” dedi.
Kaynak: Anka Haber Ajansı
740 bin sağlık çalışanı 11 aydır atama bekliyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Gamze Akkuş İlgezdi, yaptığı yazılı açıklama ile 2021 yılında hiç sağlık çalışanı ataması yapılmadığını belirtti. İlgezdi, “Sağlık Bakanlığı tarafından önerildikten sonra Dünya Sağlık Örgütü 2021 yılını "Sağlık Çalışanları Yılı" ilan etmişti. Ancak Türkiye’de 2021 sağlık çalışanları için kara bir yıl oldu. 740 bin sağlık çalışanı11 aydır atama bekliyor” değerlendirmesini yaptı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın 2 Temmuz’da “2-3 ay içinde birçok programı içeren bir atama yapıyor olacağız” dediğini hatırlatan İlgezdi, “Bakanın 2- 3 ayı sağlık çalışanları için bir türlü gelemedi. Bu hafta bakanlık 1 kameraman, 1 grafiker, 1 programcı, 2 büro personeli için ilan açtı. Sağlık Bakanlığı sağlık çalışanlarını unuttu” dedi.

İlgezdi Sağlık Bakanlığı'na, “Zaman kaybetmeden derhal sağlık çalışanı atamaları yapılmalıdır” çağrısını yaptı.

sağlık çalışanları
atama
sağlık bakanlığı
sağlık çalışanları yılı
gamze akkuş i̇lgezdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir